Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ο ΠΑΟΚ αλλάζει σελίδα…!

Σήμερα μπορεί κανείς να επισκεφθεί τη νέα ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.
Όπως αναφέρει η ΠΑΕ:
Με οδηγό την ιστορία και βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ο στόχος είναι η ανάπτυξη του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα.
Ένα από τα επίπεδα που έχει φτάσει σε σημείο να ορίζει σημαντικό μέρος της ζωής μας είναι αυτό της ψηφιακής τεχνολογίας και του ίντερνετ, το οποίο μεγαλώνει κι αλλάζει πολύ γρήγορα. Πιο γρήγορα κι από το ποδόσφαιρο που είναι το αντικείμενο του ΠΑΟΚ. Για τους περισσότερους πλέον η προ Facebook εποχή μοιάζει αρχαία.
Ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που έδωσε σημασία στην ανάδειξη και την αξιοποίηση των Νέων Μέσων και των Social Media και η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου είναι η βασική αιτία που βρισκόμαστε εδώ σήμερα.
Η επιλογή του ΠΑΟΚ να συνδυάσει τη συνεχή πρωτογενή ενημέρωση γύρω από την ομάδα με την εκμετάλλευση των δικών του μέσων έτυχε πολύ μεγάλης ανταπόκρισης από το κοινό, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Google.
Το 2013 ο ΠΑΟΚ εγκαινίασε τη νέα του ιστοσελίδα και κατάφερε να τετραπλασιάσει τους επισκέπτες του φτάνοντας τους 1.141.139 μοναδικούς χρήστες. Το 81,95% αυτών μπήκαν στο site από ηλεκτρονικό υπολογιστή, το 14,53% από κινητό και το 3,51% από tablet.
Ένα χρόνο μετά, το 2014, οι μοναδικοί επισκέπτες της ιστοσελίδας ξεπέρασαν τους 1.850.000 κι όμως το ποσοστό επισκεπτών από ηλεκτρονικό υπολογιστή μειώθηκε στο 67,9%. Φαινόμενο που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη χρήση των Social Media.
Πλέον, τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2015 ένας στους δύο φίλους του ΠΑΟΚ μπαίνουν στο paokfc.gr μέσα από κινητή συσκευή. Ακόμα κι αν η ιστοσελίδα του συλλόγου ως σήμερα δεν ήταν σχεδιασμένη για να εξυπηρετεί smartphones και tablets.
Η τεχνολογία εξελίσσεται και στον ψηφιακό κόσμο οφείλεις να προσαρμόζεσαι, διότι αν μείνεις στάσιμος σε ξεπερνάει η εποχή. Είναι ξεκάθαρο πως η τάση στέλνει το χρήστη προς  φορητές συσκευές. Ετσι, θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα site εύκολο στην πλοήγηση από οποιαδήποτε συσκευή. Ένα site 100% responsive, με τρεις διαφορετικές εκδόσεις για desktop, tablet, mobile συσκευές, ένα site γρήγορο, σύγχρονο που να συνδυάζει την πληροφορία με την τεχνολογία. Ένα site που θ’ ανταγωνίζεται ή γιατί όχι και θα ξεπερνά εκείνα των κορυφαίων συλλόγων στον κόσμο.
Ένα site υψηλής σχεδιαστικής αισθητικής και μεγάλης τεχνολογικής αξίας που ν’ αποτελεί τη βιτρίνα της εικόνας του ΠΑΟΚ τόσο στην Ελλάδα όσο και στη διεθνή αγορά και ταυτόχρονα να ικανοποιεί τις τρέχουσες και τις μελλοντικές τάσεις του διαδικτύου.
Το site του ΠΑΟΚ πλέον πέρα από ένα καθαρά ενημερωτικό εργαλείο τόσο για τους εκπροσώπους του Τύπου όσο και για τον κόσμο της ομάδας, θα έχει χαρακτήρα ψηφιακού περιοδικού.
Πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια θα είναι το PAOK TV, το πιο πετυχημένο ελληνικό συλλογικό κανάλι στο You Tube.
To paokfc.gr και το PAOK TV θα εμπλουτιστούν με νέες θεματικές ενότητες που θα βοηθούν τους επισκέπτες του να  αποκτήσουν καλύτερη επαφή με την καθημερινότητα της ομάδας και να γνωρίσουν τις προσωπικότητες των ποδοσφαιριστών.
Για το λόγο αυτό έχει γίνει μέσα από το design η κατηγοριοποίηση των ειδήσεων μέσα από widgets τα οποία σχεδιάστηκαν για να υπηρετήσουν τη λογική διαχείρισης περιεχομένου του paokfc.gr μέσα από μια ενιαία οπτική ταυτότητα που δε θα επηρεάζεται από την ανανέωση της ιστοσελίδας.
Ειδικές κατηγορίες
Ιστορία
Η ιστορία είναι ίσως το σημαντικότερο αντικείμενο για όλους μας στον ΠΑΟΚ. Για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια γίνεται συστηματική προσπάθεια για τη συγκέντρωση αρχειακού υλικού που δυστυχώς η ΠΑΕ ως τώρα δεν είχε στη διάθεσή της, την καλύτερη αξιοποίησή του και βέβαια τον περιορισμό ιστορικών ανακριβειών που υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν
Στο πλαίσιο αυτό στη εμπλουτισμένη θεματική ενότητα της ιστορίας θα βρείτε ειδικά εκτενή αφιερώματα για τους τίτλους του ΠΑΟΚ και τους πρωταγωνιστές τους, το γήπεδο του συλλόγου, την πορεία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, του ποδοσφαιριστές που έχουν τιμήσει την ασπρόμαυρη φανέλα και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.
The live experience
Από εδώ και πέρα η επίσκεψη του site τη μέρα και την ώρα του αγώνα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στο καινούριο πρωτοποριακό live feed μπορείτε να βρείτε τα πάντα
  • Ζωντανά στατιστικά
  • Νέο χρηστικό play by play με ειδική σχεδιαστική προσέγγιση για τα γεγονότα του αγώνα
  • Social Media Interactions
  • Multimedia uploads
  • Δυναμική παρουσίαση των συνθέσεων
  • Ζωντανή απεικόνιση της τακτικής παράταξης των ομάδων ανά πάσα στιγμή την ώρα του αγώνα
  • Real Time χρονομέτρηση
  • Χρηστικές πληροφορίες για τον καιρό, τους διαιτητές, τους απόντες του αγώνα, τη φόρμα των ομάδων
Αξίζει να σημειώσουμε πως τις ημέρες των αγώνων το paokfc.gr θα μεταλλάσσεται σε ένα μεγάλο live game. Οποιος επισκέπτεται την σελίδα του ΠΑΟΚ θα οδηγείται απευθείας στο feed του αγώνα που θα έχει ενημέρωση πριν από τη σέντρα.
Με το πάτημα  ενός κουμπιού, βέβαια, μπορεί κάνεις να βρεθεί στην κανονική home page του site.

Stats Center
Χάρη στην ειδική συνεργασία με την εταιρεία Galanis Sports Data, ο ΠΑΟΚ θα έχει ένα πλήρες Stats Center.  Μέσα από το paokfc.gr μπορείτε να έχετε μια ολοκληρωμένη στατιστική ανάλυση για όλους τους παίκτες του Δικεφάλου.
Επίσης για πρώτη φορά θα υπάρχει η δυνατότητα συγκριτικών στατιστικών ανάμεσα στους παίκτες του ΠΑΟΚ και όλους τους παίκτες της Super League.  Τη νέα αγωνιστική περίοδο, μάλιστα, η παροχή στατιστικών στοιχείων θα εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο με ομαδικά συγκριτικά στατιστικά και πολλά άλλα features.
PAOK Academy
O ρόλος των Ακαδημιών στην ανάπτυξη του συλλόγου είναι κομβικός και είμαστε περήφανοι που ο ΠΑΟΚ διαθέτει την καλύτερη σχολή ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και πέρα από τις εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις «προμηθεύει» συνεχώς με ταλέντα την πρώτη ομάδα και μέσα από το paokfc.gr μπορούμε να προβάλουμε τη σημαντική δουλειά που γίνεται στα Τμήματα Υποδομής.
Σύλλογος
Η ταυτότητα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ οπτικοποιημένη. Στη συγκεκριμένη ενότητα θα βρείτε πληροφορίες για τον μεγαλομέτοχο του συλλόγου, Ιβάν Σαββίδη, τη διοίκηση, τα στελέχη της εταιρείας, τις Ακαδημίες, την πρώτη ομάδα, το σημαντικό κοινωνικό έργο του ΠΑΟΚ, τις Γενικές Συνελεύσεις μετόχων, τους ισολογισμούς, να περιηγηθείτε τρισδιάστατα στο γήπεδο της Τούμπας, να μάθετε πως μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια για τους αγώνες της ομάδας μας.
Fanzone
Στο ανανεωμένο Fanzone μπορείτε να βρείτε wallpapers, να συμμετάσχετε σε polls, να συγκεντρώσετε τα αυτόγραφα των αγαπημένων σας ποδοσφαιριστών, να μπείτε στη νέα πλατφόρμα My FanZone, να στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες στο #PAOKWORLD, να κατεβάσετε το PAOK Magazine, ν’ ακολουθήσετε τις σελίδες του ΠΑΟΚ στα Social Media και σύντομα να διασκεδάσετε με πολλές νέες δραστηριότητες.
Η επόμενη μέρα
Ο ανασχεδιασμός της ιστοσελίδας του ΠΑΟΚ είναι η πρώτη από μια σειρά κινήσεων που ετοιμάζει το Τμήμα Επικοινωνίας και New Media για την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών του συλλόγου.
Το επόμενο project μας, το οποίο βρίσκεται ήδη στην παραγωγική διαδικασία είναι η δημιουργία ειδικού site για την ιστορία του ΠΑΟΚ.
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: