Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Αγώνες μόνο για άνδρες!!

Γράφει ο Βασίλης Μάστορας
Τέσσερεις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στον Α’ όμιλο, η κατάκτηση της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα έχει εξελιχθεί σε θρίλερ. Το περασμένο καλοκαίρι όποιος προσπαθούσε να προσεγγίσει θεωρητικά το θέμα αβίαστα έχριζε πρωταγωνιστή τον Αρη σε παράσταση για έναν ρόλο.

Ομάδα με βαρύτερο όνομα από τους αντιπάλους της, με παίκτες που δοκιμάστηκαν σε ειδικές συνθήκες και κόσμο που τον ακολουθεί όπου κι αν παίζει, λογικό ήταν να έχει τον τίτλο του φαβορί. Μάλιστα οι περισσότερο αισιόδοξοι στοιχημάτιζαν και για τους βαθμούς που θα τον χώριζαν από τον δεύτερο.

Στο ποδόσφαιρο όμως δεν παίζουν μπάλα ούτε οι φανέλες, ούτε ο κόσμος, ούτε τα μπάτζετ. Άλλες είναι οι αρετές που θα πρέπει να έχει η ομάδα προκειμένου να προκόψει. Προγραμματισμό, οικογενειακό κλίμα και συνθήκες υγείας. Σ’ αυτά μπαίνουν επικουρικά ο κόσμος, η ιστορία κι όλα τα άλλα στοιχεία που κουβαλάει πάνω του ο Αρης.

Το έχει πει πριν από έναν περίπου μήνα ο Γιώργος Χατζάρας και ήταν σοφή η κουβέντα του. Ότι ο Αρης άργησε να ανακοινώσει την απόφαση του να παίξει στην Γ’ Εθνική κι έτσι Πανσερραϊκός και Καβάλα σχεδίασαν ομάδες για να κάνουν πρωταθλητισμό. «Σε αντίθετη περίπτωση θα τα παρατούσαν από την αρχή» συμπλήρωσε την εκτίμηση του ο Χατζάρας και πιστεύω ότι οι κουβέντες του έχουν πολύ μεγάλη αξία.

Ο Πανσερραϊκός και η Καβάλα είναι ιστορικές ομάδες που πέρασαν τον δικό τους «Γολγοθά» και τώρα παλεύουν να επανέλθουν στον φυσικό τους χώρο. Δουλεύοντας μεθοδικά, ουσιαστικά και αθόρυβα. Έστησαν ομάδες στη λογική ότι θα «χτυπηθούν» μεταξύ τους ή το πολύ πολύ έχοντας στα πόδια τους και την Δόξα Δράμας. Εκ του αποτελέσματος κρινόμενες έκαναν εξαιρετική δουλειά για μία μάχη όπως την είχαν σχεδιάσει. Απρόσμενα βρέθηκε στα πόδια τους ο Αρης ο οποίος όμως ξεκίνησε στραβά και ανάποδα την χρονιά κι έτσι τώρα βρίσκεται με το «μαχαίρι στον λαιμό» στην υπόθεση άνοδο.

Σε τέσσερεις αγωνιστικές θα κριθούν τα πάντα στον όμιλο κι όποιος, τώρα που η μπάλα «καίει», κάνει το λάθος να πιστέψει ότι υπάρχουν σίγουρα τρίποντα ίσως να την πληρώσει ακριβά. Σαφώς και οι αγώνες της Καβάλας με τον Πανσερραϊκό και τον Αρη είναι όλα τα λεφτά, αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν είναι σίγουρο. Σε κάθε περίπτωση πάντως εκείνο που θα μετρήσει στους αγώνες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα είναι το πάθος και η δύναμη καθώς τα πόδια θα είναι βαριά. Κι όποιος έχει περισσότερα ψυχικά αποθέματα θα κόψει πρώτος το νήμα.


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: