Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Κύλησε ο Διαμαντίδης και βρήκε τον Παππά του!!

Στη Μόσχα η ΤΣΣΚΑ ήταν… απλησίαστη, όμως ήταν δεδομένο πως τα πράγματα στο ΟΑΚΑ θα ταν αλλιώς, όπερ και εγένετο. Ο Παναθηναϊκός μείωσε τη σειρά με τους Ρώσου σε 2-1 και πάνω απ΄ όλα κατάφερε να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Αναπόφευκτα, τα φώτα πέφτουν πάνω στον Νίκο Παππά!Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
Ο Έλληνας γκαρντ έχει βρει τον τελευταίο καιρό τον ρόλο του στους “πρασίνους” και εξελίσσεται σε πραγματικό πυρηνικό όπλο για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Με “ατού” το τεράστια ταλέντο του, αλλά και το αστείρευτο αγωνιστικό θράσος που διαθέτει, έχει καταφέρει να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών και η καθιέρωση σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης έχει ήδη ξεκινήσει.
Το να σημειώνεις 25 πόντους κόντρα στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ δεν είναι και μικρό πράγμα. O Νίκος Παππάς έχει αλλάξει πλέον επίπεδο και δεν θα ταν υπερβολή να πούμε ότι διεκδικεί πλέον με το “σπαθί” του ηγετικό ρόλο στον Παναθηναϊκό της νέας εποχής.
Στα τρία ματς με την “Ομάδα του Στρατού” σημειώνει κατά μέσο όρο 18 πόντους με τρομερά ποσοστά ευστοχίας (83.3% στις ελεύθερες βολές, 58.8% στα δίποντα, 53.3% στα τρίποντα!!!) και αποτελεί τον ιδανικό… συνοδοιπόρο του Δημήτρη Διαμαντίδη.
Δίπλα του έχει βελτιωθεί αφάνταστα, όχι τόσο στο τεχνικό κομμάτι, όπου ούτως ή άλλως ήταν εξαιρετικός, αλλά περισσότερο στο “εγκεφαλικό”. Είναι ό,τι πιο “aggresive” υπάρχει σε αυτό τον Παναθηναϊκό και η παρουσία του αποτελεί εχέγγυο για το μέλλον.
Δεν ήταν, όμως, μόνο ο Παππάς στο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Καταλυτικός ειδικά στα τελευταία λεπτά ήταν και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος δεν άντεχε να εγκαταλείψει τα  προημιτελικά της διοργάνωσης που έχει κατακτήσει τρεις φορές με το ταπεινωτικό “σουίπ”.
Εξαιρετικός ήταν και ο Αντώνης Φώτσης, ο οποίος έβγαλε μπασκετικό εγωισμό, κάτι που συνέβη και με τον Τζέιμς Γκιστ. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς κατάλαβε πως με τον “βαρύ κι ασήκωτο” Μπατίστα δεν κερδίζει την ΤΣΣΚΑ και το σχήμα του με τους Γκιστ-Φώτση, αλλά και τον Μαυροκεφαλίδη, απέδωσε πολύ καλύτερα. Όχι πως ο Ουρουγουανός είναι κακός παίκτης, αλλά σε αυτό το παιχνίδι δεν ταίριαζε με τίποτα.
Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τον πρώτο στόχο. Γλύτωσε το “σκούπισμα” και την Τετάρτη θα τα δώσει… όλα για όλα προκειμένου να ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2 και μεταφέρει την πίεση και το άγχος στο στρατόπεδο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Όχι πως θα έχει και πολλές ελπίδες στο πέμπτο ματς, όμως ποτέ δεν ξέρεις.
Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είναι σαφώς καλύτερη και πιο αποφασιστικοί. Χθες μέτρησε κυρίως η “φλόγα” του ΟΑΚΑ, που έφερε και την εξωπραγματική ευστοχία στα τρίποντα (16/31), καθώς και ο μπασκετικός εγωισμός κάποιων παικτών του εξάστερου, οι οποίοι ακόμα κι αν αποκλειστούν, θέλουν να το κάνουν με το κεφάλι ψηλά!
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: