Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ο βολεμένος Παναθηναϊκός…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις κινήσεις του Σταύρου Κοντονή που έχει αποφασίσει την κάθαρση και την... ύποπτη αλλαγή στάσης του Παναθηναϊκού.
Για το παιχνίδι (το ποδόσφαιρο που παίζεται εντός γραμμών) έχουμε καιρό να μιλήσουμε. Τα πλέι οφ θα βοηθήσουν. (Και φυσικά δεν ξεχνάμε το αφιέρωμα στον πρωταθλητή που χρωστάμε, με πολλά και διάφορα νούμερα που έχουμε μαζέψει. Πολλά περισσότερα από αυτά που περιμένατε…).

Θεωρούμε ότι ΠΙΟ σημαντικά από τα παιχνίδια αυτή την εποχή, είναι όλα όσα διαδραματίζονται στα δικαστήρια με στόχο την κάθαρση του χώρου. Γι’ αυτό θα επιμείνουμε σε αυτά….

Βασικό θέμα  –αυτές τις ημέρες- είναι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η απίστευτη στάση που συνεχίζει να  διατηρεί.

Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ΚΑΝΕΙΣ πλέον δεν αμφισβητεί ότι δρουν κυκλώματα (και το 2011 και τελευταία) που έχουν καταστρέψει κάθε έννοια ηθικής και δικαιοσύνης. Στήνουν, απειλούν, εκβιάζουν και με πρακτικές μαφίας καθορίζουν αποτελέσματα . Όλα αυτά τα χρόνια επίκεντρο και ξεκάθαρη βάση όλης αυτής της βρωμερής κατάστασης, είναι η ΕΠΟ. Από εκεί ξεκινάει το κακό, οι παράγοντες αυτής κατηγορούνται και διώκονται για πολλές-πολλές υποθέσεις. Και τα καταφέρνουν κυρίως, επειδή επικαλούνται το αυτοδιοίκητο. Έτσι ξεφεύγουν. Έτσι επιβιώνουν και συνεχίζουν να δρουν εδώ και τόσα χρόνια, μέχρι και τώρα. Ποιος διαφωνεί σε αυτό;

Έρχεται ένας υφυπουργός και δείχνει αποφασισμένος να ασχοληθεί από την ρίζα του προβλήματος. Και η ρίζα δεν είναι ο παράγοντας μίας ομάδας, ο διαιτητής, ο βοηθός ή ο δημοσιογράφος και οι διάφορες φιλίες-συνεργασίες. Χωρίς την ΕΠΟ και την δράση της, σχεδόν τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί. Με την ΕΠΟ ασχολείται η Κυβέρνηση, αυτή την λειτουργία θέλει να αλλάξει και πώς θα γίνει αυτό αν δεν -προσπαθήσει να- πατάξει το καταραμένο αυτοδιοίκητο; Αν δεν τους εκφοβίσει; Αν δεν πείσει την αδιάφορη (γιατί άραγε;) UEFA ότι από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα για να επέμβει; Αν δεν ξεκινήσει συζήτηση ή ακόμη και διαπραγμάτευση γι’ αυτό το άβατο;

Και ενώ ο υφυπουργός έχει σίγουρα καλές προθέσεις (διαφωνούν γι’ αυτό μόνο τα μέλη του κυκλώματος και οι κάθε είδους ευνοούμενοι) να… η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, να μια ομάδα που μέχρι τώρα πρωτοστατούσε (κυρίως επικοινωνιακά με τα Μέσα που διαθέτει) κατά αυτών των οργανώσεων που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο, να ο Παναθηναϊκός που βάλλει (!!) κατά του ανθρώπου ο οποίος ανέλαβε το έργο της κάθαρσης. Εκείνου που τέλος πάντων κάνει μία προσπάθεια και ψάχνει τον τρόπο να χαλάσει ένα σύστημα που δρα πολλά-πολλά χρόνια. Εκείνου που ξεκινάει, έχει μία τακτική, ξέρει μέχρι που φθάνει η δυνατότητά του, αλλά προσπαθεί να κερδίσει ένα αήττητο και καλά οργανωμένο σύστημα με πολλούς και διάφορους συμμάχους εντός και εκτός χώρας.

Είναι ποτέ δυνατόν ο Παναθηναϊκός αντί να στηρίξει αυτόν που προσπαθεί για να αλλάξει κάτι στο χώρο του ποδοσφαίρου, αντί να τον βοηθήσει μέσα και από συζήτηση, αντί να ψάξει μαζί του λύσεις, να του επιτίθεται, να τον απειλεί και ουσιαστικά να έχει τις ίδιες θέσεις με όσους κάνουν τα πάντα για να συνεχιστούν τα σκάνδαλα; Πώς γίνεται αυτό; Πώς εξηγείται;

Στήριξη χρειάζεται αυτή η διαπραγμάτευση ώστε να πεισθούν οι Ευρωπαίοι να επέμβουν και όχι φωνές απαξίωσης για να αποδυναμωθεί η προσπάθεια κάθαρσης. Εκτός αν η άλλη πλευρά προτιμάει την συνέχιση αυτής ακριβώς της κατάστασης και όχι την προσπάθεια γι’ αλλαγή.

Ένας καλοπροαίρετος θα δεχθεί ότι η αλλαγή στάσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οφείλεται στην μεγάλη της οικονομική αδυναμία και στο ότι τρέμει μην χάσει τα 4-5 εκατομμύρια από την συμμετοχή στο Europa League, εκεί απ’ όπου αόρατες δυνάμεις και φωνές, απειλούν την Ελλάδα ότι θα εκτοπίσουν. (Και όμως υπάρχουν πολλοί που επειδή κάποιος διέδωσε ότι κινδυνεύουν όλες οι ομάδες, εκτιμά ή προτρέπει να σταματήσει η όποια προσπάθεια κάθαρσης και κατάργησης ή μείωσης ή διόρθωσης του καταστροφικού αυτοδιοίκητου! Χωρίς δεύτερη κουβέντα, χωρίς διαπραγμάτευση. Αν αυτοί δεν είναι ύποπτοι, τότε…)

Ο Κοντονής φωνάζει (και χθες στο ΣΚΑΙ) ότι δεν θα γίνει αυτό, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ότι κάνει την αρχή για να πάει τέλη του μήνα στην UEFA να τα συζητήσει όλα, ότι δεν θα το επιτρέψει τελικά (με ότι αυτό σημαίνει σε μία διαπραγμάτευση όπου κάνει και υποχωρήσεις για όποιον έχει μυαλό να καταλάβει) και αντί να στηριχθεί σε αυτή την τακτική που ακολουθεί… να το ανάθεμα και οι κατηγορίες από ποιον; Από την ομάδα που και πάλι προχθές «λέει ότι» το αποτέλεσμα της καθορίστηκε από το παρασκήνιο!  Και τι θέλουν δηλαδή; Να πιάσει ο Κοντωνής τον Κύζα (που παρεμπιπτόντως δεν είναι σε κανένα κύκλωμα) να τον τιμωρήσει, ή να ασχοληθεί με όσους στέλνουν τους… γνωστούς (τους άλλους διαιτητές που σιγά-σιγά καλούνται και από τον ανακριτή) να κάνουν την δουλειά;    

Αυτά δεν γίνονται πουθενά. Δεν έχουν λογική!

Εκεί είναι που σκέφτεσαι και ακούς τους κακοπροαίρετους. Αυτούς που έχουν άλλο σκεπτικό να κρίνουν την απίστευτη αλλαγή στάσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Οι οποίοι και αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός φωνάζει με μοναδικό σκεπτικό το δικό του όφελος, μια και στην πραγματικότητα ΔΕΝ θέλει να αλλάξει η κατάσταση. Μια και δεν μπορεί να φθάσει ΠΟΤΕ τον πρώτο και φωνάζοντας ή όντας παραδοσιακά δεύτερη δύναμη, επιδιώκει και βολεύεται με τα κοκαλάκια που πέφτουν από τον πρώτο.

Και δεν σταματούν εκεί οι κακοπροαίρετοι που όλο και πληθαίνουν ακούγοντας τελευταία τις Παναθηναϊκές φωνές.

Θυμούνται πώς ο Παναθηναϊκός βγήκε δεύτερος και έπαιξε τσάμπιονς ληγκ με το οφσάιντ του Ζιλμπέρο Σίλβα στο 1-0 με τον ΠΑΟΚ το 2011. Θυμούνται πώς ο Παναθηναϊκός κέρδισε τα πλέι οφ το 2008 με την εσκεμμένη επιλογή αποβολής του Γκαρσία και όχι του Σιμάο. Θυμούνται πώς ο Παναθηναϊκός (με τον Πρωταθλητή και τον Γαύρο ανά χείρας στα δικαστήρια για να δείξουν εκείνα τα ρεπορτάζ από το ματς της Τούμπας) επεδίωξε την τιμωρία του ΠΑΟΚ στα περσινά πλέι οφ, ώστε να επωφεληθεί από την σκανδαλώδη αφαίρεση βαθμών στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ! (Κι αν αρχίσουν να θυμούνται αυτοί δεν σταματάνε…)

Οι κακοπροαίρετοι βέβαια δεν έχουν θυμηθεί -προς το παρόν- ότι το σύστημα και αυτό το κύκλωμα της ΕΠΟ, αυτό που τώρα κάποιοι θέλουν να αλλάξουν και άλλοι ύποπτοι το στηρίζουν, αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ εκμεταλλεύτηκε ο πολυμετοχικός το 2010 για να πάρει το πρωτάθλημα, αφού αλλιώς δεν γίνεται στην Ελλάδα… Ακόμη δεν φθάσαμε λοιπόν να τα θυμηθούμε όλα…

Άντε να δούμε τελικά τι ρόλο παίζει ο καθένας… Ποιος θέλει πραγματικά να αλλάξει την κατάσταση και  ποιος βολεύεται…

* Είναι κρίμα και άδικο να γίνεται φιέστα και να λείπουν οι MVP. Από την άλλη είναι κατανοητό να είναι εκεί –έστω ως εκπρόσωπος- ο Σωτηρόπουλος. Εξάλλου ήταν και στην μεγαλύτερη φετινή παράσταση της Τρίπολης με Σπάθα και Κοντιζά… (Ακόμη και τώρα βέβαια, αυτός που πέρυσι μέτρησε τρία γκολ οφσάιντ στη Βέροια, δεν είδε οφσάιντ πριν το χέρι του Σηφάκη).

* Για το Ολυμπιακός-Ατρόμητος (που μας απασχολεί εδώ και καιρό) έχουμε κι’ άλλα… Την άλλη φορά όμως.

* Στο βόλεϊ αξίζουν συγχαρητήρια σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό για την ημιτελική σειρά που μας χάρισαν εδώ και δύο εβδομάδες. Η καλύτερη ομάδα πέρασε, αφού στο τέλος άντεξε όλες τις πιέσεις που ασκήθηκαν και τώρα πάμε στον μεγάλο τελικό μεταξύ των δύο καλύτερων ομάδων της χώρας. Συνήθως ο ΠΑΟΚ για να πάρει μεγάλες νίκες και τίτλους τον Ολυμπιακό περιμένει να βρει μπροστά του… Για να δούμε και στο βόλεϊ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: