Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Λυσαρίδης: «Το αυτοδιοίκητο οδήγησε σε ασυδοσία» (audio)

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Λυσαρίδης και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων μίλησε για την άρνησή του για την προεδρία της ΕΠΟ, και για την απόφαση του κ. Κοντονή να άρει το αυτοδιοίκητο της.

Αναλυτικά όσα είπε για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

Για την πολιτική και παραγοντική «κηδεμονία» της ΕΠΟ και το πώς αυτό θα σταματήσει: «Δε νομίζω ότι είναι δύσκολο. Η δυσκολία είναι να πειστούν αλλάξουν αντίληψη οι «ισχυροί» του ποδοσφαίρου και να ξεφύγουν από το δόγμα «ότι με συμφέρει είναι σωστό» Αυτή η κοντόφθαλμη λογική επικρατεί ώρα στο ποδόσφαιρο».

Για την άρνησή του να μπει στην ΕΠΟ: «Οι αλλαγές δεν πετυχαίνονται από ένα άτομο. Εδώ χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας στα «υψηλά κλιμάκια» που δυστυχώς σήμερα είναι οι μεγαλοπαράγοντες. Αν δεν αντιληφθούν ότι θα έχουν και οι ίδιοι οικονομικό όφελος, πέραν του ηθικού που ενδεχομένως να μην τους ενδιαφέρει, λειτουργώντας σε ένα υγιές και ανταγωνιστικό περιβάλλον. Αν δεν απεγκλωβιστούν από την υπάρχουσα κατάσταση, με δορυφόρους και κομπάρσους για να επιταγχάνουν ένα αποτέλεσμα που δεν έχει μακροπρόθεσμα οφέλη και αμφισβητείται από τους πάντες, τότε θα συνεχίσουμε να ζούμε όπως τα τελευταία 20 χρόνια. Η αλλαγή νοοτροπίας είναι θέμα των παραγόντων και των πολιτικών. Αλλά και οι τελευταίοι είναι κι αυτοί εγκλωβισμένοι σε αυτή τη λογική».

Για την απόφαση του κ. Κοντονή για την άρση του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ και ότι αυτό συνεπάγεται: «Τον άκουσα χθες και με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.  Ο κ. Κοντονής δε διατείνεται ότι θέλει να καταργήσει το «περίφημο» αυτοδιοίκητο, αλλά να το οριοθετήσει προκειμένου να μην υπάρχει κατάχρηση που οδηγεί σε ασυδοσία και πλήρη αυτονομία σε ένα κράτος δικαίου. Άλλα τα θέματα που πρέπει να διεκδικήσει και οφείλει να διαχειρίζεται μόνη της η ΕΠΟ, άλλα τα θέματα που πρέπει να συλλειτουργεί με το κράτος και άλλα αυτά που έχει ευθύνη η Πολιτεία. Είναι μια καλή ευκαιρία για την οριοθέτηση αυτών των πραγμάτων, μέσω ενός καλόπιστου διαλόγου με όλα τα μέρη χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες με ευθύνη της Κυβέρνησης και με καλή διάθεση από τους συνομιλητές, δηλαδή την ΕΠΟ και την UEFA και τη FIFA».

Ακούστε όσα είπε ο Γιώργος Λυσαρίδης στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα»


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: