Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Βεζυρτζής : «Καλύτερος ο ΠΑΟΚ από ΑΕΚ και ΠΑΟ»

Στο Αθλητικό Μetropolis και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ για την Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης κ.Νίκος Βεζυρτζής.

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί τη δεύτερη θέση: “Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Βέβαια τα πράγματα θα ήταν καλύτερα εάν ο ΠΑΟΚ δεν έχανε βαθμό στη Λιβαδειά όταν από το 2-3 βρέθηκε να χάνει με 4-3 . Χάσαμε ένα βαθμό που θα παίξει μεγάλο ρόλο κατά τη γνώμη μου στην τελική βαθμολογία. Από την άλλη είχαμε την τύχη στη κλήρωση να πέσουμε στο πρώτο ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα και να παίξουμε το δεύτερο με τον Ατρόμητο εκτός έδρας. Με μία νίκη στο σημερινό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ αποκτά ψυχολογία. Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από τις άλλες ομάδες.
Εάν μπορέσουμε και πάρουμε τη νίκη στο σημερινό ματς με την ΑΕΚ νομίζω ότι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Ο ΠΑΟΚ αν εξαιρέσουμε το ματς του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα είναι καλύτερη ομάδα. Και το έχει αποδείξει αυτό και με τις εμφανίσεις του στα τελευταία παιχνίδια αλλά κυρίως στα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό”.

Για την παρουσία του στα διοικητικά του ΠΑΟΚ αλλά και στο επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει προκύψει: “Εγώ δεν υπήρξα ποτέ μέτοχος ή μεγαλομέτοχος. Εγώ εκλεγόμουν από τη διοίκηση κάθε δύο χρόνια. Ήμουν ένα ερασιτέχνης παράγοντα που διοικούσα επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές .Στο επαγγελματικό μπάσκετ ήρθαν παράγοντες που δεν είχαν καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ. Ξέρετε για να ασχοληθείς μια ομάδα πρέπει να την αγαπάς. Τώρα ήρθαν παράγοντες από την οικογένεια του ΠΑΟΚ για να τον βγάλουν στον ίσιο δρόμο”.

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ που συνεχίζει να αγοράζει εισιτήρια διαρκείας παρά την οκονομική κατάσταση στη χώρα μας:
“Ξέρω πολύ κόσμο που στέρησε χρήματα οπό την οικογένεια του για να πάρει εισιτήρια διαρκείας.
Ο ΠΑΟΚ κάνει κάθε χρόνο ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας. Δυστυχώς όμως άστοχες ενέργειες και άστοχες μεταγραφές μας έφεραν και πάλι στην κατάσταση σήμερα να έχουμε οικονομικά προβλήματα”.
Για τις επαφές που έγιναν και ήταν παρών για τα χρέη του ΠΑΟΚ: “Πράγματι είχαμε μια επαφή με τον Υπουργό τον κ.Μουρμούρα. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ο ΠΑΟΚ δεν ζητάει καμία χάρη. Ζητάει να πληρώσει τα παλιά χρέη αλλά με τον παλιό νόμο. Ζητάει να πληρώσει τα χρέη αλλά με ένα μακρόχρονο διακανονισμό ώστε να εξυγιανθεί η ΠΑΕ”.
Για τους επενδυτές: “Με πολύ ενδιαφέρον ακούω πως υπάρχουν προτάσεις για να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο για να μην έχουμε διοικήσεις πρωτοδικείου. Ελπίζω να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειές ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος επενδυτής για να μη εξαρτάται ο ΠΑΟΚ μόνο από τον κόσμο του. Πρέπει να γίνουν οι σωστές διαπραγματεύσεις και να μπουν δικλείδες ασφαλείας για να μην έρθουν επενδυτές που θα αφήσουν στον ΠΑΟΚ”.

Την πρόταση του κόμματος για τον αθλητισμό: “Στον αθλητισμό πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Αυτό που επείγει όμως αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί λύση στις ομάδες που χρωστάνε στο στο κράτος. Να γίνει εξυγίανση και το ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Εάν συνεχιστούν αυτές οι διοικήσεις πρωτοδικείου θα οδηγηθούμε στο γκρεμό. Κάτι πρέπει να γίνει γρήγορα και άμεσα και για να μην εξοντωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά να παίρνει χρήματα και το κράτος. Είναι προτιμότερο για το κράτος να παίρνει κάθε μήνα δόσεις παρά να περιμένει χρήματα τα οποία δεν θα τα πάρει ποτέ. Εάν τα αφήσουμε όλα αυτά δεν υπάρχει περίπτωση και με μαθηματική ακρίβεια θα πάμε στην καταστροφή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κράτος παίρνει από το ποδόσφαιρο κάθε χρόνο 60 εκατομμύρια ευρώ φόρους. Είναι δυνατό το ελληνικό κράτος να τινάξει στον αέρα το ποδόσφαιρο. Φαντάζεστε ένα πρωτάθλημα χωρίς τις μεγάλες ομάδες. Πρέπει να βρεθούν γρήγορες λύσεις”
Για την κατάργηση του Υπουργείου Αθλητισμού:

Ήταν έγκλημα η κατάργηση του Υπουργείου Αθλητισμού. Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος ένας άνθρωπος του τουρισμού ο οποίος δεν ξέρει εάν η μπάλα είναι τετράγωνη ή στρόγγυλη. Θα πρέπει οι κατάλληλοι άνθρωποι να πουν στις κατάλληλες θέσεις”.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: