Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

FC: Ιδέες υπάρχουν. Λεφτά δεν υπάρχουν

FC: Ιδέες υπάρχουν. Λεφτά δεν υπάρχουν
Όλες οι ομάδες που ταλαιπωρούνται από έλλειψη χρημάτων και διοικητικά προβλήματα, έχουν δυο κοινά στοιχεία: το πρώτο είναι ότι όλες δεν έχουν φράγκο τσακιστό στα ταμεία, χρωστάνε και της Μιχαλούς κι έχουν δεσμεύσει χρήματα που έχουν λαμβάνειν (από τηλεοπτικά, χορηγούς κλπ.). Το δεύτερο είναι ότι όλοι έχουν φοβερές ιδέες που έχουν να κάνουν με την συμμετοχή του κόσμου, ο οποίος «οφείλει» να τσοντάρει και να στηρίξει την ομάδα στα δύσκολα, αλλά παράλληλα αυτοί που τρέχουν τα μαγαζιά ξέρουν μέσα τους ότι μόνο ένας ματσωμένος τύπος μπορεί να τους βγάλει από το αδιέξοδο.
Σχολιάζει ο Κώστας Βαϊμάκης για το Fight Club.
Και το πρόβλημα φυσικά δεν είναι ότι δεν υπάρχουν οι ματσωμένοι τύποι που έχουν - πέρα από το πορτοφόλι - και τη διάθεση αλλά και τη φιλοδοξία να ασχοληθούν και να πετύχουν. Ακόμα κι αυτή την εποχή, υπάρχουν. Είναι ότι όλοι οι υποψήφιοι επενδυτές ή αγοραστές, θα παραλάβουν μαγαζιά καταχρεωμένα, στο όριο της διάλυσης, θα βρουν βιβλία των ΠΑΕ τα οποία κάθε φορά που θα ελέγχουν οι λογιστές τους τα χρέη θα αυγατίζουν σε κάθε ανάγνωση και ανθρώπους που θα εμφανίζονται και θα κάνουν ουρά, αξιώνοντας χρήματα. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα: ότι αυτός που θα αναλάβει, δεν θα παραλάβει μια ομάδα, αλλά ένα πάκο με λογαριασμούς.

Κι αν κάποιος πεταχτεί και πει «ρε μεγάλε, αν τα είχαμε όλα τακτοποιημένα και τα μαγαζιά μας δεν χρωστούσαν, τότε τι να τον κάναμε τον Σωτήρα; Θα τα καταφέρναμε και μόνοι μας!», θα του έλεγα να κάνει μια στροφή και να το πάρει αλλιώς. Γιατί θα τα κατάφερναν μόνοι τους αυτοί που βύθισαν, χρέωσαν ή δεν κατάφεραν να σώσουν τις ομάδες, παρά τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια; Απέτυχαν όλοι αυτοί που σήμερα είναι ακόμα στις διοικήσεις και ζητάνε για μια ακόμα φορά τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθειά τους, που συζητάνε με κάθε πιθανό και απίθανο τύπο, που δέχονται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με κάθε αφερέγγυο και τυχάρπαστο παπατζή. Απέτυχαν και ψάχνουν τώρα ένα κορόιδο να τους απαλλάξει από τις υποχρεώσεις, τις ευθύνες, τη γιούχα, την οργή του κόσμου. Ώστε να μπορούν μετά να βγουν εκ του ασφαλούς από το απέναντι πεζοδρόμιο και να κάνουν κριτική...

Ιδέες υπάρχουν, λεφτά δεν υπάρχουν, άνθρωποι διατεθειμένοι να βάλουν χρήματα ενδεχομένως και να υπάρχουν, αλλά για το μεγαλείο της ομαδάρας και για να σώσουν αυτούς που έριξαν το καράβι στην ξέρα, δεν θα το κάνουν. Εκτός αν πάρουν κάτι χειροπιαστό, πέρα από υποσχέσεις: ένα γήπεδο ή μια προοπτική γηπέδου, τη δυνατότητα να κάνουν διάφορες μπίζνες σχετικές ή άσχετες με το ποδόσφαιρο, τη διαβεβαίωση ότι θα μπορέσουν με τον «α» ή «β» τρόπο όχι απλά να κάνουν απόσβεση αυτών που θα βάλουν, αλλά να βγάλουν κι από πάνω. Κι αυτό είναι και το πιο ύποπτο: ένας άνθρωπος που θα βάλει 5, 10, 20 ή 30 εκατομμύρια σε μια ομάδα, με σκοπό σε μερικά χρόνια όχι απλά να τα έχει πάρει πίσω, αλλά να βγάλει και κέρδος, είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί, πατώντας εντός ή και εκτός των πλαισίων της νομιμότητας.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: