Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Τι δεν πήγε καλά έξι χρόνια τώρα!!

Την Πέμπτη θα παρουσιαστεί από τον επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζο το σχέδιο του για τη βιώσιμη λύση που αναζητά ο Παναθηναϊκός, μέσα στο οποίο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο η δημιουργία εταιρίας λαϊκής βάσης. Γράφει ο Αλέξης Τσαρούχας.
Τι δεν πήγε καλά έξι χρόνια τώρα
Την Παρασκευή, το πρώτο εφαρμοσμένο μοντέλο λαϊκής βάσης στα αθλητικά πράγματα στην Ελλάδα, η Κοινωνία Μελών Άρη, έχει έκτακτη γενική συνέλευση. Και μάλιστα με ιδιαίτερα σοβαρή θεματολογία, αφού εντός της ημερήσιας διάταξης, βρίσκεται μια –άτυπη- πρόταση μομφής κατά της διοίκησης της ΠΑΕ.

Ο Θανάσης Αθανασιάδης και οι συνεργάτες του, κατά δήλωση των ανθρώπων του δ.σ. της Κοινωνίας, καθώς δεν υλοποίησαν, όπως στις 22 Φεβρουαρίου, σε προηγούμενη συνέλευση παρουσίασαν, σχέδιο εισροής κεφαλαίων στην ΠΑΕ για να πάρουν ετήσια παράταση θητείας, τίθενται στην κρίση του σώματος. Αν από τα ψηφοδέλτια «Ναι», «Όχι» και το λευκό που θα υπάρχουν και θα τοποθετηθούν στις κάλπες, υπερισχύσει το «Όχι», η διοίκηση, παρά το ότι είναι εκλεγμένη ως το τέλος της σεζόν 2012 – 13, παύεται!
Ο Άρης έχει πολλά προβλήματα. Και σημαντικά. Αλλά η λύση θα περάσει και πάλι μέσα από τις διαδικασίες της Κοινωνίας Μελών. Ο Γιάννης Κόντης, έχει να καταθέσει πρόταση για χρηματοδότηση που προϋποθέτει απόκτηση των μετοχών.
Οι αντιπολιτευτικοί σχηματισμοί, έχουν να καταθέσουν επιχειρηματολογία –και προφανώς προτάσεις- κατά της πρότασης και υπέρ μιας άλλης προοπτικής.

Η ίδια η Κοινωνία Μελών, προανήγγειλε ότι έχει πρόταση για την επόμενη μέρα να καταθέσει στο σώμα αν απαιτηθεί από τις εξελίξεις. Αλλά προετοιμάζεται και εκείνη να δεχτεί κριτική και να απαντήσει γύρω από το πώς διαχειρίστηκε την κατάσταση, μέσω του ελεγκτικού της ρόλου, ως προϊσταμένη αρχή του δ.σ. της ΠΑΕ.
Ακόμη και ο ερασιτέχνης Άρης, ο μέγιστος θεσμός του συλλόγου, θα πρέπει στη γενική συνέλευση αυτή να καταθέσει την άποψη του. Όχι μόνο σαν βασικός μέτοχος αλλά και σαν θεματοφύλακας, από τη στιγμή που ήταν εκείνος που δρομολόγησε όλες τις ενέργειες για να φτάσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, από τα χέρια ιδιωτών στα χέρια των οπαδών του.
Κανονικά, η αναμονή μιας τόσο σοβαρής διαδικασίας, θα έπρεπε να είναι αντικείμενο συζήτησης, όχι μόνο μεταξύ των φίλων του Άρη, αλλά μεταξύ όσων αγαπούν το ποδόσφαιρο στη χώρα. Το ότι… «περνάει ντούκου», εκτός Άρη αυτή η διαδικασία, ενώ την ίδια ώρα γίνεται κουβέντα για «μοντέλα Μπάρτσα, Ρεάλ, Σάλκε κοκ» δείχνει το βασικό πρόβλημα στην Λέσχη φίλων Άρη και πια στην Κοινωνία Μελών, έξι χρόνια τώρα:

Η (υπερ)ανάλωση όλων των εμπλεκόμενων με τα εσωτερικά ζητήματα, δεν επικοινώνησε σωστά το βασικό σκοπό της σύστασης του φορέα, που ήταν να γίνει ο Άρης η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που θα εξαρτάται από το κοινό της επειδή το επέλεξε και όχι απλά επειδή δεν είχε άλλο δρόμο να ακολουθήσει.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: