Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ο Μάκης δίπλα στον Άκη!!

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο Μάκης Ψωμιάδης.
Ο Μάκης δίπλα στον Άκη!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην ισχυρός ποδοσφαιρικός παράγοντας θα βρεθεί στην ίδια πτέρυγα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, την 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.
Την Τρίτη, με χειροπέδες στα χέρια και αμίλητος ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Καβάλας οδηγήθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να επικυρωθεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκκρεμούσε σε βάρος του εδώ και μήνες για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.
Ο Μάκης Ψωμιάδης, που παρέμεινε φυγόδικος για περισσότερο από 6 μήνες, είχε οδηγηθεί νωρίτερα και ενώπιον του εισαγγελέα εκδόσεων Ευάγγελου Παντιώρα, προκειμένου να εκτελεστεί και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Ενώπιον των δικαστικών αρχών ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου υποστήριξε για μία ακόμη φορά ότι η δίωξή του είναι πολιτική και ότι από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του είχε συναινέσει για την επιστροφή του στην Ελλάδα. «Ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα. Δεν μου φέρθηκαν καλά στα Σκόπια γιατί ήμουν Έλληνας. Η δίωξη σε βάρος μου είναι πολιτική».   

Ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου και ένας εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου των στημένων παιχνιδιών παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές το μεσημέρι της Δευτέρας από κλιμάκιο της Ιντερπόλ, στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Είχε προηγηθεί πολύμηνο διπλωματικό θρίλερ μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας που τερματίστηκε με παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαιωάνου.   

Ο Μάκης Ψωμιάδης συνελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο σε βίλα στην Ανάβυσσο και αφέθηκε ελεύθερος μετά από διαφωνία εισαγγελέα - ανακριτή. Ακολούθησε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που έδειχνε τον δρόμο της φυλακής, ωστόσο ο Μάκης Ψωμιάδης είχε ήδη διαφύγει στα Σκόπια. Τον Νοέμβριο συνελήφθη από τις αρχές των Σκοπίων μετά από πληροφορίες που παρείχε η ΕΥΠ.   

Ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ένας από τους 4 βασικούς κατηγορούμενους του σκανδάλου των στημένων που ξέσπασε τον Ιούνιο του 2011. Η απομαγνητοφώνηση 39.000 συνομιλιών που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ αποκάλυψε τηλεφωνικές συνομιλίες του αφανή μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ με άλλους παράγοντες που είχαν ακόμη και θεσμική ιδιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων έγιναν μετά την αποστολή από την UEFA προς την ΕΠΟ 40 χειραγωγημένων αγώνων, οι οποίοι αρχικά χαρακτηρίστηκαν από την εισαγγελία «ύποπτοι» και στη συνέχεια «στημένοι».    
πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: