Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Πλέι οφ χωρίς κίνητρο για κανέναν!!

Μόνο για τον Ατρόμητο αποτελεί πραγματικό κίνητρο η Ευρώπη, αν και την έχει εξασφαλίσει μέσω Κυπέλλου.
Πλέι οφ χωρίς κίνητρο για κανέναν
Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Ενα πρωτάθλημα που ξεκίνησε χωρίς να ξέρουμε πόσες και ποιες είναι οι ομάδες που μετέχουν, που διεξήχθη χωρίς ποτέ να υπάρξει προκήρυξη πρωταθλήματος, όπως ορίζουν οι κανονισμοί, μπαίνει στην τελευταία φάση του με τη διεξαγωγή των πλέι οφ.
Των οποίων αμφισβητείται η εγκυρότητα, μετά την απόφαση της Super League να λάβουν μέρος σ' αυτά ομάδες που πιθανόν να μην πάρουν άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και στο επόμενο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας.
Και μην ξεχνάμε ότι υπάρχει πλούσιο υλικό που αφορά «στημένα» παιχνίδια, το οποίο δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από τις ανακριτικές αρχές, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανόν να προκύψουν προβλήματα για κάποιες ομάδες.
Μέσα σ' ένα σκηνικό σαν κι αυτό κρίνονται σήμερα οι αγώνες της πρώτης ημέρας των πλέι οφ κι όπως είναι φυσικό το ενδιαφέρον τους είναι εντελώς περιορισμένο, από κάθε πλευρά. Αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός ξεκινάει με ένα πλεονέκτημα τεσσάρων βαθμών, που αν το εκμεταλλευθεί, θα του δώσει την πρώτη θέση και την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκρισή του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που δεν κατάφερε πέρυσι που είχε ισχυρότερη ομάδα και λιγότερα προβλήματα.
Επιπλέον, φέτος δεν είναι βέβαιο το αν θα αδειοδοτηθεί και από την UEFA. Η ΑΕΚ, με βάση την εικόνα και τα αποτελέσματα των ομάδων στον β' γύρο, διαθέτει την πιο αδύναμη ομάδα. Είναι πολύ δύσκολο να παρουσιαστεί τόσο καλύτερη ώστε να υπερισχύσει τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Ατρόμητου.
Από την UEFA ούτε κι αυτή παίρνει άδεια αυτήν τη στιγμή, οπότε το μόνο κέρδος που μπορεί να περιμένει είναι κάποια έσοδα από τα εισιτήρια. Αν όμως ο μέσος όρος πάει πάλι στις 5.000-6.000, που ήταν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στο τέλος μπορεί και να βγει... χρεωμένη στο ΟΑΚΑ.
Μόνο για τον Ατρόμητο αποτελεί πραγματικό κίνητρο η Ευρώπη, αν και την έχει εξασφαλίσει μέσω Κυπέλλου. Απλώς, διεκδικεί μία συμμετοχή σε πιο προχωρημένο γύρο. Για τον ΠΑΟΚ, τέλος, ισχύουν τα ίδια με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: