Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

«Έγιναν περίεργα πράγματα στο πρωτάθλημα»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρώην τεχνικός του Εργοτέλη, Νίκος Καραγεωργίου. Ο Έλληνας προπονητής που συνέδεσε το όνομά του με την παρουσία των Κρητικών στη μεγάλη κατηγορία αναφέρθηκε στην φετινή πορεί του ΠΑΟΚ, αλλά και σε... περίεργα αποτελέσματα στο πρωτάθήμα.


Για την συγκινησιακή φόρτιση κατά την αποχώρησή του: «Είναι κάτι το φυσιολογικό για έναν άνθρωπο που προσπάθησε όλα αυτά τα χρόνια να επιτύχει τους στόχους της ομάδας. Όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου αφού η χρονιά δεν πήγε και τόσο καλά φέτος να ολοκληρώσω τον κύκλο μου στην Κρήτη. Εγώ δένομαι πολύ σε όποια ομάδα κι αν εργαστώ».


Για το ότι παραμένει πολλά χρόνια στις ομάδες που εργάζεται και για το τι πήγε στραβά στον ΠΑΟΚ: «Στον Εργοτέλη συμπλήρωσα 7 σεζόν ενώ με την Ξάνθη 5, στον ΠΑΟΚ βέβαια έφυγα σε 5 μήνες. Στον ΠΑΟΚ ήταν δύσκολη συγκυρία τότε και δεν υπήρχαν άνθρωποι να στηριχτείς, τώρα όμως έχουν αλλάξει τα δεδομένα και είναι καλύτερα τα πράγματα».


Για το τι προβλέπει για το σημερινό ντέρμπι των «Δικέφαλων»: «Αν ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρός όπως στα προηγούμενα παιχνίδια με την ΑΕΚ θα κερδίσει».


Για το δίλημμα που έχει ο Μπόλονι για το αν θα χρησιμοποιήσει σήμερα τον Ίβιτς ή τον Φωτάκη: «Και οι δύο είναι ικανοί και είναι καλό να προβληματίζεται για αυτό ο προπονητής. Τα χαρακτηρίστηκα τους είναι γνωστά. Μπορεί με τα σπασίματα της μπάλας που κάνει αλλά και με το πάθος του να βοηθήσει, ενώ ο Φωτάκης από το δεύτερο μισό είναι πολύ ικανός.


Για το ότι ο Μπόλονι διαθέτει στο αριστερό άκρο της άμυνας τους Λίνο και Σταφυλλίδη: «Βλέποντας τον ΠΑΟΚ φέτος υπήρχε ένα δίλημμα όλη τη χρονιά σε αυτή τη θέση. Και οι δύο είναι πολύ καλοί. Ο Λίνο έχει εμπειρία, ενώ ο Σταφυλλίδης είναι φιλόδοξος».

Για την φετινή πορεία των «ασπόμαυρων»: «Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός και παρά τα οικονομικά προβλήματα ήταν μια πετυχημένη χρονιά που μπορεί να πάει πολύ καλύτερα. Το κυριότερο θέμα είναι το οικονομικό, αλλά οι άνθρωποι που είναι στην ομάδα τα τελευταία 5 χρόνια πιστεύω ότι έχουν πετύχει».


Για το αν επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές από τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας τους: «Οι παίκτες την ώρα του αγώνα δεν σκέφτονται τα οικονομικά, όμως διαιωνίζεται ένα κλίμα στα αποδυτήρια που επηρεάζει τον προγραμματισμό για τον αγώνα. Όταν υπάρχουν προβλήματα αποσπάται η προσοχή του ποδοσφαιριστή κατά την προετοιμασία».

Για το που οφείλεται η εντός έδρας αστάθεια του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ δείχνει στην έδρα του φέτος μια αστάθεια, ενώ εκτός είναι καλύτερος. Ο ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια είχε χτιστεί με τη φιλοσοφία ενός προπονητή με αμυντική φιλοσοφία, ενώ ο φετινός έχει μια πιο επιθετική νοοτροπία που είναι και καλό και κακό για αυτό το πληρώνει εντός έδρας. Με βάση τα αποτελέσματα ο προηγούμενος τρόπος ήταν πιο αποδοτικός, όμως το θέαμα που προσφέρει φέτος ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερο για τον κόσμο του» και συνέχισε:


«Βέβαια υπάρχουν και ελλείψεις φέτος. Από τη μία έχασε τον Κοντρέρας, ο οποίος ήταν ο καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά και η απουσία του Βιεϊρίνια επηρέασε παρά πολύ την ομάδα στον επιθετικό τομέα. Η ποιότητα έπεσε, παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να κυνηγάει τους στόχους του και να είναι ανταγωνιστικός».



Για τις δηλώσεις Παπουτσάκη στο «Αθλητικό Metropolis» περί σκανδάλων στο πρωτάθλημα: «Βγήκε μια πικρία, αλλά είπε και κάποια πράγματα που είναι γνωστά. Κάποια αποτελέσματα που έχουν έρθει σε βάζουν σε σκέψεις. Υπάρχουν στιγμές που λες για πιο λόγο να συμβαίνουν αυτά. Έγιναν περίεργα πράγματα που όλοι τα βλέπαμε. Πίστεψα στην αρχή ότι τα πράγματα φέτος θα γινόντουσαν σωστά, όμως στη συνέχεια αυτό άλλαζε συνεχώς. Οι διαιτητές θα πρέπει να προσέξουν με τα σφυρίγματά τους. Αυτό το βλέπει ο κόσμος και δεν έρχεται στο γήπεδο».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: