Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Όχι αστεία μαζί του!!

Η Μπαρτσελόνα νίκησε (1-0), όμως το εύκολο βράδυ που περίμενε απέναντι στον ΑΠΟΕΛ δεν το είχε. Αξιοπρεπέστατη εμφάνιση από την ομάδα του Γιώργου Δώνη στο «Καμπ Νου», που την γεμίζει με ελπίδες.

Όχι αστεία μαζί του!
Όρθιος στάθηκε ο ΑΠΟΕΛ στο «Καμπ Νου». Οι Κύπριοι αν και ηττήθηκαν 1-0 από την Μπαρτσελόνα, με γκολ του Πικέ από το 23ο λεπτό, έδειξαν ικανοί να κάνουν ζημιές ενόψει της συνέχειας. Στο άλλο ματς της 1ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου, η Παρί πλήρωσε την υπερβολική σιγουριά της στο «Άμστερνταμ Αρίνα» και έδωσε την ευκαιρία στον Άγιαξ να πάρει τον βαθμό, 1-1.

Μπαρτσελόνα-ΑΠΟΕΛ 1-0

Μεγάλη εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ στην Καταλονία παρά την ήττα με σκορ 1-0 απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη έκαναν την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να ιδρώσει, φεύγοντας με ψηλά το κεφάλι.

Οι Κύπριοι στάθηκαν όρθιοι στο «Καμπ Νου» και δυσκόλεψαν την επίθεση των «μπαλουγκράνα». Ο Μέσι και η παρέα του «ζορίστηκαν» μέχρι να ξεκλειδώσουν την άμυνα του Πάρντο. Ο Πικέ άνοιξε το σκορ στο 28ο λεπτό με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Αργεντινού κάνοντας το 1-0. Πάντως, η ομάδα του Δώνη δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της και δεν επηρεάστηκε, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε να μην μπορούν να τους δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ ξεθάρρεψε κάπως και δοκίμασε την τύχη του επιθετικά, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Τερ Στέγκεν. Η Μπάρτσα βρήκε περισσότερους χώρους για να τρέξει και μάλιστα είδε το γκολ του Μουνίρ να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Οι Κύπριοι δεν είχαν να χάσουν τίποτα και όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαζαν τις γραμμές τους, στο φινάλε τα έπαιξαν όλα για όλα και λίγο έλειψε να κλέψουν τον βαθμό, όμως ο Τερ Στέγκεν γλίτωσε τους Καταλανούς, κρατώντας το 1-0.

Μπαρτσελόνα (Λούις Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ντάνιελ Άλβες, Πικέ, Μπαρτρά, Αντριάνο, Σέρχι Ρομπέρτο, Τσάβι, Σάμπερ, Μουνίρ, Νεϊμάρ, Μέσι

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πάρντο, Αντωνιάδης, Μάριο Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο, Βινίσιους, Μοράις, Γκόμες, Αλωνεύτης, Ντε Βινσέντι, Σέρινταν.

Άγιαξ – Παρί 1-1

Έβγαλε τα μάτια της η Παρί στο Άμστερνταμ. Παρότι προηγήθηκαν με τον Καβάνι, οι παίκτες του Λοράν Μπλάν έμειναν στα σίγουρα και ο Άγιαξ τους τιμώρησε κρατώντας τον βαθμό, 1-1.

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησαν το ματς οι Παριζιάνοι. Οι Γάλλοι οδήγησαν το παιχνίδι στα μέτρα τους και άνοιξαν το σκορ έπειτα από αντεπίθεση και πλασέ του Καβάνι στο 14’. Ο «Άγιαξ προσπάθησε να αντιδράσει πριν το ημίχρονο, όμως του έλειψαν οι ευκαιρίες και το σκορ δεν άλλαξε. Η Παρί επαναπαύθηκε στο δεύτερο 45λεπτο και με εξαίρεση την μεγάλη ευκαιρία του Μαρκίνιος πριν την συμπλήρωση μιας ώρας δεν μπόρεσε να απειλήσει. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με εκτέλεση φάουλ του Σένε, που ξεγέλασε τον Σιρίγκου, έκαναν το 1-1 στο 74’. Το γκολ έδωσε ώθηση στους Ολλανδούς που ανέβηκαν, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή.

Άγιαξ (Ντε Μπουρ): Σίλεσεν, Μοϊσάντερ, Φιργκέβερ, Φέλτμαν, Φαν Ριν, Μπόιλεσεν, Σένε, Σερένο, Άντερσεν, Κλάασεν, Κλάασεν, Σίγκθορσον

Παρί (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Μάξουελ, Νταβίντ Λουίζ, Φαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Ματουιντί, Μότα, Βεράτι, Λούκας Μόουρα, Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι

Αναλυτικά η (1η) αγωνιστικής:

Μπαρτσελόνα – ΑΠΟΕΛ 1-0
(28’ Πικέ)

Άγιαξ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
(14’ Καβάνι – 74’ Σένε)

Η Βαθμολογία του 6ου ομίλου:
1. Μπαρτσελόνα 3
2. Παρί 1
3. Άγιαξ 1
4. ΑΠΟΕΛ 0

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:

Τρίτη 30/09

Παρί-Μπαρτσελόνα (21.45)
ΑΠΟΕΛ-Άγιαξ (21.45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: