Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Υπό παραχώρηση(;) από την ΑΕΚ και ο άλλοτε «σιδερένιος» Ντιόπ

Ηταν η μεταγραφή που το περασμένο καλοκαίρι έκανε τους φίλους της ΑΕΚ να αισιοδοξούν. Τον υποδέχθηκαν δημιουργώντας εκρηκτική ατμόσφαιρα στο «Ελ. Βενιζέλος» και επάνω του «στήριξαν» τα όνειρά τους για μια σεζόν καλύτερη από τις τελευταίες. Ωστόσο οι ώμοι του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ δεν αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ανθεκτικοί για να σηκώσουν το βάρος. Ο άλλοτε «βράχος» της Φούλαμ και της Πόρτσμουθ εμφανίστηκε στην καλοκαιρινή προετοιμασία με πολλά περιττά κιλά και εμφανές πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Του πήρε περίπου δύο μήνες να μπει σε αγωνιστικό ρυθμό και όταν άρχισε να παίζει προέκυψαν και οι διαδοχικοί μυϊκοί τραυματισμοί ως συνδυαστικό αποτέλεσμα της έντασης στην προσπάθειά του να επιστρέψει και της αποχής από τους αγωνιστικούς χώρους για περίπου έξι μήνες.

Αν γράψει κανείς στη φόρμα αναζήτησης του Google τη φράση « πρόβλημα με Ντιόπ» θα διαβάσει τριψήφιο αριθμό σημειώσεων που πιστοποιούν ότι ο άλλοτε «σιδερένιος» Σενεγαλέζος έχει μεταλλαχθεί σε έναν γίγαντα με «ξεχαρβαλωμένους» μυς.

Ο 33χρονος αμυντικός μέσος δεν αποκτήθηκε ως μια ποιοτική προσθήκη για τη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, αλλά ως ο ποδοσφαιριστής που θα έκανε τη διαφορά. Ωστόσο ύστερα από έξι μήνες παρουσίας στην Ελλάδα ο προβληματισμός για την κατάστασή του, αλλά και οι μέτριες εμφανίσεις του στα ματς όπου πήρε φανέλα βασικού- με εξαίρεση δύο-τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια και μία ενέργεια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό από την οποία προήλθε το νικητήριο γκολ του Ισμαελ Μπλάνκο - τον εντάσσουν στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι (υπό προϋποθέσεις) παραχωρούνται! Αλλωστε η ΑΕΚ τον απέκτησε ως ελεύθερο το περασμένο καλοκαίρι και δεν θα έλεγε όχι στην πώλησή του ακόμη και με ένα μικρό ποσό με το σκεπτικό ότι θα απαλλαγεί από ένα συμβόλαιο που της κοστίζει 800.000

ευρώ τον χρόνο και το οποίο επί του παρόντος δεν της αποφέρει τίποτε το σπουδαίο εντός γηπέδων.

Ουδείς πάντως μπορεί να κατηγορήσει τον Ντιόπ για αδιαφορία ή έλλειψη διάθεσης. Αντιθέτως, ο τεχνικός της ΑΕΚ κ. Μανόλο Χιμένεθ είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια που καταβάλλει στις προπονήσεις και την επιθυμία του να επιστρέψει και να προσφέρει στην ομάδα. Ο 33χρονος μέσος δεν κρύβει άλλωστε ότι αισθάνεται μεγάλη υποχρέωση απέναντι τόσο στη διοίκηση όσο και στους φίλους της ΑΕΚ.

Μάλιστα, εν αντιθέσει με κάποια δημοσιεύματα που τον παρουσιάζουν να επιζητεί την αποχώρησή του από τους Κιτρινόμαυρους, δεν θέλει να σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο. Αυτό μετέφερε στον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Σταύρο Αδαμίδη σε συζήτηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ο τελευταίος ζήτησε από τον Ντιόπ να του εξηγήσει τους λόγους που δεν έχει καταφέρει ακόμη να προσφέρει αυτά που πραγματικά μπορεί. «Το επόμενο εξάμηνο θα δείτε έναν άλλο Ντιόπ » ήταν η υπόσχεση του διεθνούς ποδοσφαιριστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: