Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Σενάριο για πώληση της Μίλαν στον Καντάφι!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες του στην προεδρία της Μίλαν, με τις φωνές των οπαδών που τάσονται εναντίον του ολοένα και να πληθαίνουν, ειδικά μετά την βαριά ήττα με 4-0 από την Ίντερ στο "ντέρμπι της Μαντονίνα".

Ίσως μάλιστα το γεγονός αυτό να τον έχει κάνει να σκεφτεί το ενδεχόμενο να αφήσει τα ηνία των "ροσονέρι", με την ιταλική εφημερίδα "La repubblica" να βάζει... φωτιά στο Καμπιονάτο, με την αποκάλυψη ότι ο "καβαλιέρε" σκοπεύει να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου στον ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι.

Στο συγκεκριμένο μάλιστα ρεπορτάζ αναφέρεται πως ο Καντάφι θα βάλει αρχικά ένα ποσό για να επενδύσει στη Μίλαν και σταδιακά θα ισχυροποιήσει τη θέση του με την αγορά μετοχών, ενώ εκτιμάται πως η συνολική αξία του ιταλικού συλλόγου κυμαίνεται σε ένα ποσό από 600 μέχρι 800.000.000 ευρώ.

Λίγες ώρες πάντως από το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ακολούθησε η διάψευση από τον Αντριάνο Γκαλιάνι: "Ό,τι λέγεται αναφορικά με μένα και πώληση μετοχών είναι ψευδές. Δεν σχεδιάζουμε να φύγουμε από το Σαν Σίρο και αν είναι δυνατό, θέλουμε να προχωρήσουμε σε αγορά του σταδίου.

Διαψεύδω επίσης τις κατηγορίες ότι η καλή συμπεριφορά των οπαδών στην Curva Sud (πέταλο των οργανωμένων) "αγοράστηκε" με 5.000 δωρεάν εισιτήρια. Δεν δώσαμε ποτέ ούτε ένα εισιτήριο στους φανατικούς και οι πράξεις τους είναι απολύτως αυθόρμητες", δήλωσε ο αντιπρόεδρος των Μιλανέζων.

Ανεξάρτητα πάντως από το πόσο ευσταθεί το δημοσίευμα της "La Repubblica" το σίγουρο είναι πως πιθανή εμπλοκή του Καντάφι στα κοινά της Μίλαν δεν αντιμετωπίζεται με καθόλου θετικό μάτι από τους ανθρώπους του ιταλικού ποδοσφαίρου.

"Ελπίζω να μη γίνει καμία τέτοια πώληση. Όμως δεν πιστεύω ότι ο Μπερλουσκόνι θα πουλήσει τη Μίλαν", δήλωσε ο Αντρέα Πίρλο από την Τυφλίδα που βρίσκεται για το ματς της Εθνικής Ιταλίας κόντρα στη Γεωργία, ενώ αιχμηρός ήταν και ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζανκάρλο Αμπέτε.

"Εγώ είμαι για τις μεγάλες ιταλικές ομάδες, όπως οι Μοράτι, οι Ανιέλι, οι Μπερλουσκόνι, δεν θέλω να μεταμορφώσω τη Serie A σε μία Πρέμιερσιπ με πάρα πολλούς ξένους ιδιοκτήτες", ήταν το σχόλιό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: