Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Ατενίζει Γιοχάνεσμπουργκ από τις... Αλπεις


Από την προπόνηση της Εθνικής στην Ελβετία Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει το Σάββατο στις 21:30 μ.μ. την Ελβετία στην Βασιλεία, με αντικειμενικό στόχο να παραμείνει πρώτη στον όμιλο και να αποκτήσει το προβάδισμα για την κατάκτηση της πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ 2010, που θα διεξαχθεί στην Νότιο Αφρική το προσεχές καλοκαίρι.

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ηττηθεί από την Ελβετία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", είναι πρώτη στον όμιλό της, καθώς το σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών αναφέρει ως πρώτο κριτήριο στην ισοβαθμία, τον συντελεστή τερμάτων και όχι τα μεταξύ των ομάδων αποτελέσματα.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, η Ελλάδα ταξίδεψε στην Ελβετία ως πρωτοπόρος του ομίλου και αν πάρει την ισοπαλία, θα παραμείνει στην κορυφή. Φυσικά η νίκη θα σημαίνει ουσιαστικά και πρόκριση, βάσει και του ευνοϊκού προγράμματος που ακολουθεί.

Η Εθνική ομάδα πάντως θα πρέπει να ανατρέψει και την εις βάρος της κακή παράδοση κόντρα στους Ελβετούς, προκειμένου να πάρει το αποτέλεσμα που θα της δίνει το προβάδισμα για την πρόκριση.

Ο αγώνας θα γίνει στο μεγαλύτερο γήπεδο της Ελβετία, το "Σεντ Τζέικομπ Παρκ" της Βασιλείας, το οποίο θα είναι κατάμεστο. Αρκετοί ομογενείς έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο και θα είναι στις εξέδρες, ενώ υπάρχει και εκδρομή από την Ελλάδα από τον "Γαλανόλευκο Φάρο".

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ρεχάγκελ δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του για την ενδεκάδα. Ο Γερμανός τεχνικός δείχνει όμως ότι σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα με τρεις αμυντικούς, προκειμένου να μην παρουσιάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα την εικόνα του φιλικού με την Πολωνία.

Κυργιάκος και Μόρας θα είναι σίγουρα στο κέντρο της άμυνας, με τους Παπασταθόπουλο, Αβραάμ Παπαδόπουλο να είναι οι δύο που διεκδικούν την θέση. Από κει και πέρα εκπλήξεις δεν αναμένεται να υπάρξουν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Βέλγος Ντε Μπλίκερε, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Χέρμανς-Βρόμας και 4ο τον επίσης Βέλγο Αλάερτς.
Μάγκνους Φερέιρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: