Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

84-64 έχασε ο Άρης

Οι καλές εμφανίσεις του Αρη απέναντι στις ελβετικές, Νιόν και Λουγκάνο δεν συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την Αρμάνι Μιλάνο. Οι ιταλοί σκόρπισαν τους κιτρινόμαυρους με 84-64 κυριαρχώντας καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η άμυνα της ελληνικής ομάδας ήταν... για κλάματα με αποτέλεσμα ο Αλεξ Ακερ και η παρέα του να στήσουν το δικό τους χορό φτάνοντας στο απαγορευτικό όριο των 28 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο. Παρά το γεγονός ότι ο Αρης βελτιώθηκε αισθητά στην επίθεση, έχοντας τον Μιχάλη Κακιούζη σε μεγάλη ημέρα και πάλι η άμυνα ήταν κατώτερη των περιστάσεων.

Ο Ρίτσαρντσον δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει ανάλογη εμφάνιση με αυτή των δύο προηγούμενων αγώνων και περιορίστηκε στους δέκα πόντους. Δύο περισσότερους είχε το σύνολο του Αντρέα Ματσόν στην τρίτη περίοδο και η διαφορά άνοιξε ακόμα περισσότερο στους 18 (66-48). Η εξέλιξη του αγώνα δεν άλλαξε και το 84-64 υπέρ της Μιλάνο ήρθε φυσιολογικά.

Σίγουρα αποτελεί ένα καλό μάθημα για τον Αρη αυτό το φιλικό και σε ένα πολύ καλό χρονικά σημείο. Ο Ματσον έχει τον χρόνο να δει τι φταίει και τι θα πρέπει να διορθωθεί, ούτως ώστε η ομάδα να επανακτήσει το βασικό της όπλο που είναι η άμυνα.

Δεκάλεπτα: 28-15, 50-36, 66-48, 84-64

Αρης: Στίνσον 5, Ρίτσαρντσον 10, Μπέλσερ 4, Χατζηβρέττας 9, Μπάρλος 3, Αργυρόπουλος, Σκορδίλης, Κακιούζης 18, Ντικούδης 12, Χρυσικόπουλος, Μούρτος 3, Μανούσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: