Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

"Αφού χρωστάνε παντού... "

Απόλυτα ειλικρινής ήταν ο Κωνσταντίνος Τσακίρης σε δηλώσεις του για τον Πανιώνιο, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να εμπλακεί με την ΠΑΕ...
"Αφού χρωστάνε παντού... "
Ο πρώην ισχυρός άνδρας των "κυανέρυθρων" μίλησε στον "SportFM" και σχολίασε:
-για την οικονομική κατάσταση:
«Έχω πει ότι δεν γίνεται. Πρώτα – πρώτα δεν έχω την οικονομική δυνατότητα αυτή την χρονική στιγμή, ούτε τον χρόνο και δεύτερον να εμπλακώ χωρίς να βάζω λεφτά είναι κάτι το οποίο δεν γνωρίζω. Είναι κάτι που δεν ξέρω να τρέχω εταιρείες που χρωστάνε παντού. Άλλοι το κάνουν εγώ δεν το ξέρω.

Θέλω να πω ένα μπράβο στον κ.Τσάβαλο και τη νέα διοίκηση γιατί υπήρξε ειλικρινής, πάρα πολύ ειλικρινής, στη θέση που είναι γιατί ορισμένα πράγματα δεν μπορούμε να τα λέμε προς τα έξω. Βγήκε μπροστά και ζήτησε την ψήφο της Γενικής Συνέλευσης να πάρει κάποιες αποφάσεις, να κάνει μια στρατηγική στον Πανιώνιο, η οποία θα είναι οδυνηρή, κυρίως στα μάτια των φιλάθλων που τους ενδιαφέρει κυρίως το αγωνιστικό. Πλέον, φανερά το αγωνιστικό μπαίνει σε δεύτερο ρόλο και σε προτεραιότητα μπαίνει σα σωθεί ο σύλλογος οικονομικά.
Η οικονομική κατάσταση του συλλόγου είναι τραγική. Ναι είναι, αλλά όχι και τόσο τραγική σε σύγκριση με άλλους.
Έχει και χειρότερα και κακά τα ψέματα δεν θα πέσουν όσοι χρωστάνε από ένα ευρώ μέχρι εκατομμύρια ευρώ, αλλά θα πέσουν οι δύο τρεις χειρότεροι στο τέλος.
Και τώρα που έπεσε ο Ηρακλής μόνο ο Ηρακλής ήταν να πέσει; Κάπου υπάρχει κι ένα δίκιο από την πλευρά του Ηρακλή. Δεν γίνεται να μην πληρούν τις προϋποθέσεις και άλλες ομάδες και να πέφτει μόνο αυτός. Τεχνικά πέφτει για την ενημερότητα…
Δεν έχει νόημα αν θα χρωστάς αλλά πόσα θα χρωστάς στο τέλος.

Εάν έχει φτιαχτεί οικονομικά σώνεται. Γιατί το σενάριο να είναι αγωνιστικά ΟΚ και να χρωστάει οκτώ, δέκα εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του χρόνου και να πέσεις στη Β’ Εθνική θα συνεχίσεις να πέφτεις μέχρι να φτάσεις στη Δ’.

Σαφώς και προέχει το οικονομικό. Τα νούμερα που υπάρχουν μέχρι και σήμερα δεν μπορούν να διαχειριστούν αλλά εάν συνεχίσει μέχρι το τέλος του χρόνου έτσι δεν θα είναι. Το πιο σημαντικό είναι να σταματήσει ο ρυθμός. Αυτό είναι το καταστροφικό.

Αυτή τη στιγμή ένα ο Τσάβαλος δεν κάνει κάτι, ξοδεύει πιο πολλά από αυτά που ξόδευε επί εποχής μου. Και επί δικής μου εποχής, Κιντή, δηλαδή, στις σπάταλες εποχές μου. Χωρίς να έχει εμένα να βάζω λεφτά αλλά ούτε και έσοδα που υπήρχαν από κάποιες μεταγραφές».


-Εάν υπήρχε εμπλοκή του κ.Λιανού εάν θα σκεφτόταν και πάλι να μπει στην ομάδα;

«Έχω μιλήσει με τον Ηλία. Αυτή την στιγμή αν δεν μαζευτεί αυτό το πράγμα δεν έχει νόημα να βοηθήσει κανείς. Δηλαδή και τρία εκατομμύρια να μπουν σήμερα μπορεί να μην σωθείς, αν δεν έχει αλλάξει κάτι. Ένας λογικός άνθρωπος δεν έχει νόημα να βάλει χρήματα. Δεν θα πιάσουν τόπο. Εάν έχει αλλάξει η οικονομική κατάσταση και λέμε για παράδειγμα ότι μας λείπει ένα εκατομμύριο να μαζευτούμε οι Πανιώνιοι και θα προσπαθήσουμε να βρεθεί μια λύση.

Έχει σημασία άπαντες να καταλάβουν ότι αυτή την στιγμή δεν μπλοφάρω, κανείς δεν το κάνει, για να ακούγεται ότι δεν υπάρχει Τσακίρης. Πραγματικά δεν υπάρχει Τσακίρης, δεν υπάρχει Λιανός δεν υπάρχει από μηχανής Θεός. Δεν υπάρχει μπλόφα. Ή αλλάζουν τα οικονομικά δεδομένα ή…

Δεν εμφανίστηκε σε εμένα επενδυτής όταν ο σύλλογος ήταν υγιής. Τώρα θα εμφανιστεί; Ισχύει ότι είπε ο Τσάβαλος. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να στηριζόμαστε στα ψέματα και να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις.

Τώρα, 15-20 χρόνια στηριζόμαστε σε ψέματα. Τώρα αυτά τελείωσαν. Πρέπει να στηριχθούμε στις δυνάμεις μας. Τώρα μπήκε ένας άνθρωπος που είπε ότι δεν γίνεται τίποτα.
Εμείς πάσχουμε από ειλικρίνεια. Και θέλω να πώ επίσης, ότι πολλοί πάσχουν από τα ίδια προβλήματα, αλλά δεν έχει γίνει έτσι αν και άλλοι είναι πολύ χειρότεροι από εμάς. Απλώς δεν το φωνάζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: