Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μαθημένος στην πίεση...!!

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον μπαρουτοκαπνισμένο σε ματς "ειδικών συνθηκών" Ολυμπιακό και για το ντέρμπι που όλοι απαιτούν από τους δύο μονομάχους πολλά γκολ.

Μαθημένος στην πίεση…
Έχει κάμποσες ωρίτσες μέχρι να «φάνε τα μουστάκια τους οι αιώνιοι», ωστόσο, ακόμη κι αν δεν το ‘θελαν, έχουν μπει σε ρυθμούς ντέρμπι.
Εδώ που τα λέμε και να προσπαθείς να το αποφύγεις δεν μπορείς. Μια βόλτα κάνει και από τα περίπτερα κρέμονται τίτλοι και φωτογραφίες που παραπέμπουν σε αυτόν το μεγάλο αγώνα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές και δεν μπορώ να τους αδικήσω, το… πιεσόμετρο της συγκεκριμένης αναμέτρησης, «ρίχνει κόκκινο» στην πλευρά του Ολυμπιακού. Οι λόγοι προφανείς.
Πρώτα απ’ όλα, είναι γηπεδούχος. Και ο κόσμος του απαιτητικός. Και όσοι πάνε στο Καραϊσκάκη, θέλουν να φύγουν χαρούμενοι, έχοντας δει νίκη.
Επίσης, είναι η εποχή του Λέτο, του Κλέιτον, ακόμη και του Μαρίνου με τον Σαριέγκι. Και σίγουρα η εποχή του Φερέιρα. Ο Πορτογάλος έχει πολύ καιρό να ακούσει αποδοκιμασίες, να διαβάσει κάτι άσχημο, να αισθανθεί ότι περικυκλώνεται από ανθρώπους έτοιμους να τον… κατασπαράξουν.
Βέβαια να και εφόσον αναλάβουν ο πρίγκιπας με τον Τσάκα, ίσως κάποια στιγμή να ασχοληθούν και με την άκρη του πράσινου πάγκου , η ουσία ωστόσο είναι, ότι στην Παιανία, όλα κυλάνε ήρεμα.
Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που… χρήστηκε πρωταθλητής πριν καν ξεκινήσει η επίσημη αγωνιστική περίοδος. Και αυτό τον κυνηγάει σε κάθε του βήμα, σε κάθε του υποχρέωση, σε κάθε 90λεπτο.
Η αναμέτρηση του Σαββάτου, δεν μοιάζει όπως άλλα ντέρμπι. Είναι ίσως από τα λίγα, που υπάρχει απαίτηση και από τις δυο ομάδες να παίξουν καλά και να βάλουν πολλά γκολ.
Κανείς δεν θέλει να δει «σούπα», κανείς δεν θέλει να δει σύστημα «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Επειδή όμως εδώ γράφω για τον Ολυμπιακό, οφείλω να ομολογήσω ότι βαραίνει πολύ περισσότερο τούτη η υποχρέωση την ομάδα του μεγάλου λιμανιού…
Η ισοπαλία θα είναι αποτυχία για τους «ερυθρόλευκους», όχι για τον Παναθηναϊκό που και πρώτος θα συνεχίσει να είναι και θα ‘χει βγάλει αλώβητος την πιο δύσκολη γι’ αυτόν, έδρα του πρωταθλήματος.
Ο Βαλβέρδε με τους ποδοσφαιριστές του, ξέρουν ότι δεν έχουν περιθώρια για χαλαρότητες και για συνθήκες αγώνα, σαν αυτές που έχουν δημιουργήσει ως τώρα στο σπίτι τους.
Αυτή την φορά πρέπει να εμφανίσουν πρόσωπο από τα παλιά. Όχι τα πολύ παλιά, έστω από το… πέρυσι! Το καλό για τους πρωταθλητές είναι, ότι την πίεση στην οποία αναφέρθηκα πιο πάνω, την έχουν κάνει… μόνιμη σύντροφο.
Είναι η μοίρα αυτής της ομάδας να ‘χει βαρύ φορτίο και να υποχρεώνεται να το κουβαλάει δεξιά κι αριστερά. Είτε το ευκολότερο ματς δώσουν, είτε το δυσκολότερο, πάντα οφείλουν να κάνουν αυτά που τους υποχρεώνει ο κόσμος, η φανέλα και το όνομα της ομάδας.
Μαθημένος είναι ο Ολυμπιακός σε καταστάσεις, όπως η Σαββατιάτικη. Αρκεί οι ποδοσφαιριστές του, να παίξουν όπως ξέρουν…
Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: