Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ούτε η συντέλεια του κόσμου…!!

Τι είναι αυτό που συμβαίνει με το σαββατιάτικο παιχνίδι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού; Από την προηγούμενη εβδομάδα έχει ξεσπάσει ένα (δυστυχώς…) δημοσιογραφικό αμόκ στην Αθήνα. Γράφει ο Γιώργος Τραπεζανίδης.
Ούτε η συντέλεια του κόσμου…
Χωρίς προηγούμενο, αλλά και χωρίς… αντικείμενο. Ναι, παίζουν οι αποκαλούμενοι και «αιώνιοι». Ε, και λοιπόν; Δύο ομάδες, που απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν δυνατές και ανταγωνιστικές σε υψηλό (ευρωπαϊκό) επίπεδο θα βρεθούν αντιμέτωπες επί 90 λεπτά, σ’ ένα γήπεδο που όταν πέρυσι βρέθηκαν στην ίδια θέση είδαμε κάτι άλλο, όχι πάντως ποδόσφαιρο…
Εδώ και μια εβδομάδα μας λένε για πιθανές συνθέσεις(!), ακόμη και Μέσα, που θα έπρεπε να διατηρήσουν τη σοβαρότητα τους και να μην παρασυρθούν από την οπαδική περιρρέουσα ατμόσφαιρα (άλλων ΜΜΕ..). Μάθαμε, μέρες πριν, ότι ο Τσάκας αναζητεί… σουίτα στο «Καραϊσκάκης», ότι ο Μαρινάκης θα μιλήσει (ναι, είναι αήθεια!) στους παίκτες του Ολυμπιακού και άλλες τέτοιες ειδήσεις, που προφανώς αναμεταδίδονται απ’ όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Είναι προφανές ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεπέρασε τα μεγάλα και πολύ σοβαρά προβλήματα του, οπότε μπορούμε και μεις με τη σειρά μας να ξεχάσουμε όλα τα υπόλοιπα και να αφοσιωθούμε σε μια αναμέτρηση, που ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι θα διαφημίσει το άθλημα και δεν θα το ξανακάνει πρώτο (αρνητικό) θέμα στα δελτία ειδήσεων.
Άλλο ζήτημα, που κυριαρχεί στα κοκκινοπράσινα πρωτοσέλιδα, είναι η επιλογή του διαιτητή. Κάκος ή κάποιος άλλος είναι το δίλημμα που μπήκε εδώ και καιρό, αν και είναι βέβαιο ότι οποιοσδήποτε οριστεί από την ΚΕΔ θα δεχθεί την ανάλογη πίεση από κάθε πλευρά.
Εν πάση περιπτώσει, είναι τουλάχιστον απογοητευτικό για όλους να στερείται θεμάτων η αθλητική επικαιρότητα και να πέφτει όλο το βάρος (με τον τρόπο που γίνεται…) στην αναμέτρηση δύο ομάδων, που ευθύνονται εν πολλοίς για την σημερινή κατάντια του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.
Πηγή: Metrosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: