Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Δεν τα βρίσκουν Νοτιάς, Παππάς και Χατζηιωάννου

Γιατί δεν κάθεται ξανά στο ίδιο τραπέζι η «παρέα του 2004». Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.
Δεν τα βρίσκουν Νοτιάς, Παππάς και Χατζηιωάννου
Μαζί ξεκίνησαν την προσπάθεια σωτηρίας της ΠΑΕ ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2004 και μαζί σκόπευαν να αποχωρήσουν έχοντας εξασφαλίσει ένα καλό μέλλον για την ομάδα, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή οι κκ. Πέτρος Παππάς, Νίκος Νοτιάς και Πόλυς Χατζηιωάννου διακατέχονται από εντελώς διαφορετικά συναισθήματα και επιλέγουν ξεχωριστούς δρόμους ύστερα από κάμποσα χρόνια (έστω εκ του μακρόθεν και διά κοινού αντιπρόσωπου τους του κ. Ντέμη Νικολαΐδη) συνεργασίας στα ιδιοκτησιακά -διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Αποφασίζοντας την αποχώρηση του διά της μεταβίβασης των μετοχών του στους Supporters, ο κ. Παππάς ακολούθησε τον δρόμο που χάραξαν οι κκ. Νικολαΐδης, Τάκης Κανελλόπουλος, Γκίκας Γκούμας, Π. Χατζηιωάννου, Νάσος Θανόπουλος, Παντελής Αθηνής, Νίκος Κούλης και λοιποί μικρομέτοχοι. Πάντως, ο κ. Παππάς έχει δεσμευτεί ότι κατά καιρούς θα βοηθάει την ΠΑΕ ως μέλος του κλαμπ των Υποστηρικτών και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ κάνοντας ζωτικής σημασίας οικονομικές δωρεές ώστε να μη διαλυθούν τα τμήματά της.
Τι λέει για όλα αυτά ο δεύτερος εκ των τριών πολύ δυνατών (άλλοτε) συνοδοιπόρων κ. Χατζηιωάννου; Πλέον έχει να ενδιαφέρεται ακόμα και για την υστεροφημία του παρότι στεναχωριέται όταν βλέπει στο ΟΑΚΑ πανό τα οποία καταφέρονται (και) εναντίον του. Νιώθει απογοητευμένος ως και αηδιασμένος διότι θεωρεί πως ο ίδιος έκανε πάντοτε ό,τι αποφάσιζαν οι άλλοι διατηρώντας έναν ρόλο διακριτικό και δίχως ποτέ να εμπλέκεται σε αποφάσεις που αφορούσαν στην ομάδα ή την ΠΑΕ. Έβαζε τα χρήματά του δίχως να έχει αξιώσεις και έχοντας τυφλή εμπιστοσύνη στον κ. Νικολαΐδη.
Δεν αισθάνεται τον εαυτό του «α-μέτοχο», θυμίζει σε όλους ότι φεύγοντας έκανε μία σημαντική δωρεά και στην ΠΑΕ αλλά και στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ και τονίζει ότι δεν ευθύνεται για όσα ακολούθησαν της οριστικής αποχώρησής του στις αρχές του 2009. Δεν είναι καθόλου «ζεστός» στο να διαδραματίσει εκ νέου ρόλο χρηματοδότη (ούτε καν ως Supporter!) και αυτός σύμφωνα με όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα είναι και ο βασικός λόγος που ο διαχρονικός (παρουσιαζόμενος από τα ΜΜΕ ως) «Μεσσίας» της ΑΕΚ κ. Δημήτρης Μελισσανίδης δεν αποφασίζει να επιστρέψει στα κιτρινόμαυρα δρώμενα.
Ποιος έμεινε τελευταίος για να κλείσει την πόρτα; Ο κ. Νοτιάς, ο άνθρωπος που έκανε εσχάτως την απέλπιδα προσπάθεια για να μαζέψει ξανά στο ίδιο τραπέζι την «παλιοπαρέα» του 2004 προκειμένου να βρουν από κοινού έναν τρόπο για να λυθεί το τεράστιο χρηματοδοτικό πρόβλημα της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ και να βγει αυτή από το αδιέξοδο. Τζίφος...
Ο εδρεύων στη Νέα Υόρκη χιώτης επιχειρηματίας επιθυμεί να παραμείνει στην ΠΑΕ ΑΕΚ και βρίσκεται εκ νέου σε αναζήτηση μετοχικών συμπαικτών. Προσπαθεί, χτυπάει διαρκώς πόρτες επιτυχημένων στο εξωτερικό ομογενών επιχειρηματιών, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να ενθουσιάσει κάποιον, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες φέρεται πως συνομιλεί με κάποιον ισχυρό Έλληνα του εξωτερικού ο οποίος (επίσης λέγεται ότι) το σκέφτεται σοβαρά. Για τον κ. Νοτιά δεν είναι και τόσο εύκολο να κόψει κάθε δεσμό με την ΑΕΚ από τη στιγμή που είναι ο εκμισθωτής του προπονητικού κέντρου των Σπατών και έχει λαμβάνειν ενοίκιο 620.000 ευρώ ετησίως από την ΠΑΕ ΑΕΚ για τα επόμενα 12 χρόνια.
Επιπροσθέτως, ο δραστηριοποιούμενος στη Νέα Υόρκη εφοπλιστής εξακολουθεί να πιστεύει ότι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα προκύψουν αν και εφόσον η ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει όλες τις αναγκαίες και απαραίτητες συνθήκες για την ανέγερση γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θεωρεί ότι αν η Ενωση ξεπεράσει όλους τους σκοπέλους και αποκτήσει άδεια οικοδόμησης στο ιδιόκτητο οικόπεδό της στη Νέα Φιλαδέλφεια, τότε θα είναι πιο εύκολο για εκείνον να βρει χρηματοδοτικό συμπαίκτη. Ωστόσο μέχρι τότε απαιτούνται χρήματα για πληρωμές που τρέχουν, μεγαλώνουν και υπερτοκίζονται.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: