Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

«Απεριόριστο χρόνο να έχεις!»

«Έχετε απεριόριστο χρόνο ομιλίας με κάθε συμβόλαιο», είναι μία από τις πολλές ατάκες που ακούμε καθημερινά σε διαφημίσεις εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή υπάρχει κάποιο τρικ πίσω από τις διαφημιστικές καμπάνιες! Επειδή έχουμε κρίση αλλά δεν έχουμε λεφτά για πέταμα, δείτε ένα ενδιαφέρον crash test σε 30 συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας.
«Απεριόριστο χρόνο να έχεις!»
Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο ρεπορτάζ αγοράς που έκανε το fpress.gr για τα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας. Η ιστοσελίδα συγκρίνει 30 πακέτα που προσφέρουν τα τρία δίκτυα τα οποία υπόσχονται απεριόριστο χρόνο ομιλίας και παρουσιάζει ποιους συμφέρουν τα διάφορα προγράμματα, υπό ποιες συνθήκες και ποιες είναι οι παγίδες.
Η πιο γνωστή παγίδα από αυτές είναι τα πακέτα με απεριόριστο χρόνο ομιλίας. Μάλιστα το έχουν λανσάρει και οι τρεις μεγάλες εταιρείες! Η Cosmote ονομάζει τα συγκεκριμένα συμβόλαια «Cosmote Απεριόριστα», η Vodafone τα έχει βαφτίσει Vodafone Unlimited και η Wind χρησιμοποιεί γράμματα (XL, XXS κλπ).
Μόνο που ο απεριόριστος χρόνος αφορά στις «ενδοοικογενειακές κλήσεις» (δηλαδή από κινητό Cosmote σε κινητό Cosmote ή από κινητό Vodafone σε κινητό Vodafone κ.ο.κ) και στην ουσία δεν είναι πραγματικά απεριόριστος. Υπάρχει φραγμός στα 1500 λεπτά μηνιαίως και αυτό για να μην γίνεται κατάχρηση.
Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ αγοράς και συγκρίνετε τα πακέτα με κατατοπιστικούς πίνακες στο fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: