Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μπόγρης: «Ο Άρης έκανε την Ελλάδα να βλέπει μπάσκετ»


bogris

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο καλαθοσφαιριστής του Άρη Γιώργος Μπόγρης μετά και την πρώτη του εμφάνιση στο Europa Cup στον αγώνα με τη Νίμπουρκ.
Ο καλαθοσφαιριστής του Άρη μπορεί να μη συνδύασε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη με νίκη ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια περιμένοντας ταυτόχρονα με αγωνία και την απόφαση από το ΑΣΕΑΔ.
Για τον αγώνα και την ήττα από τη Νίμπουρκ είπε: «Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στο τρίτο δεκάλεπτο. Εμείς ήμασταν διαβασμένοι για το παιχνίδι αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο χαλαρώσαμε με συνέπεια να βρεθούμε πίσω με 15 πόντους. Εάν είχαν μπει κάποια ελεύθερα σουτ σε εκείνο το δεκάλεπτο θα γυρνούσαμε τον αγώνα και ίσως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική. Για μία ακόμα φορά όπως και στον αγώνα στη Δράμα πληρώσαμε τα κενά διαστήματα».
Για το αν υπάρχει και ψυχολογικό πρόβλημα μετά και τις ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη ο νεαρός σέντερ των κιτρίνων δήλωσε: «Ψυχολογικό πρόβλημα σίγουρα υπάρχει αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Ακόμα και το ψυχολογικό κομμάτι είναι μέρος του παιχνιδιού ειδικά όταν παίζεις σε μια ιστορική ομάδα όπως είναι ο Άρης όπου οι απαιτήσεις της διοίκησης , και του κόσμου είναι, υψηλές. Πρέπει να βρούμε λύση να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά. Η αλήθεια είναι ότι δουλεύουμε πολύ σκληρά στις προπονήσεις αλλά αυτό πρέπει να αρχίσουμε το βγάζουμε και μέσα στο γήπεδο. Να μιλήσουμε με πράξεις και αποτελέσματα».
Όσο για το πώς αισθάνθηκε που αγωνίστηκε χθες για πρώτη φορά με τη φανέλα του Άρη ο Γιώργος Μπόγρης δήλωσε: «Πολύ χαρούμενος, ειδικά επειδή η πρώτη εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη ήταν μέσα στο Αλεξάνδρειο».
Σε ερώτηση για το τι τον ώθησε να επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη και να παίζει έστω και μόνο στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια ο Γιώργος Μπόγρης είπε: «Τα κίνητρα ήταν πολλά. Αρχικά το προπονητικό τιμ καθώς εκτιμώ πολύ τον κ.Αλεξανδρή και τον κ.Μανωλόπουλο. Ο Άρης είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία. Ανατριχιάζεις όταν παίζεις σε αυτό το σύλλογο και πιστεύω να γίνω και εγώ ακόμα καλύτερος. Ο Άρης είναι η ομάδα που έκανε όλη την Ελλάδα να βλέπει μπάσκετ. Μετά είναι ο πρόεδρος του Άρη ο οποίος με κυνηγούσε εδώ και πολλά και πολλά χρόνια. Τέλος είναι και ο συμπαίκτης μου ο Δημήτρης Βεργίνης. Όλοι μαζί χτίζουμε την ομάδα και την παρέα.
Ο νεαρός σέντερ δεν έκρυψε και την αγωνία του για την απόφαση από το ΑΣΕΑΔ αλλά και το πόσο σημαντικό θα ήταν για τον ίδιο εάν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα και στο ελληνικό πρωτάθλημα:
« Θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό για μένα , αλλά και για τον Άρη πιστεύω , αν και δεν είναι δική μου δουλειά να το πω αυτό, να μπορώ να αγωνιστώ και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μακάρι η απόφαση να είναι θετική έτσι ώστε αύριο το πρωί να πάω και με γλυκά στην προπόνηση. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει αλλοίωση γιατί οι αγώνες που έπαιξε στην Ελλάδα με το Περιστέρι ήταν σε άλλη διοργάνωση και μάλιστα στην Α2 κατηγορία. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος και θέλω να πιστεύω ότι η απόφαση θα είναι θετική. Προσωπικά πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες».
Για τα σχόλια που θέλουν τον Άρη να έχει ένα φτωχό μπάτζετ για αυτό και τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα ο Γιώργος Μπόγρης τόνισε: «Δεν το πιστύω αυτό. Απλά δεν έχουμε βρει ακόμα τη χημεία μας μέσα στο γήπεδο. Ο πλει μέικερ μας ο Τζέιμς ήταν πέρυσι από τους καλύτερους στο Γιουρόπα Καπ. Ο Τσαλδάρης, ο Ταπούτος και ο Βεργίνης ακόμα είναι πολύ ποιοτικοί παίκτες. Απλά ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να δέσουμε όσα θα θέλαμε. Μέρα με τη μέρα όμως θα εμφανιζόμαστε καλύτεροι. Από τον αγώνα με τη Νίμπουρκ κρατάμε ότι εάν παίζαμε έτσι στον πρόσφατο αγώνα στη Δράμα είχαμε κερδίσει. Δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω ακολουθεί ένα παιχνίδι με τον Ίκαρο το οποίο πρέπει να κερδίσουμε».
Όσο για το τι περιμένει για τη συνέχεια του Europa Cup συμπλήρωσε: «Πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια και μετά να έρθουμε στο Αλεξάνδρειο για να χτυπήσουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια».
Για τις διαφορές ανάμεσα στον Παναθηναϊκό , την πιο πλούσια ομάδα του πρωταθλήματος και τον Άρη ο Γιώργος Μπόγρης είπε: «Πρόκειται για τελείως διαφορετικά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα πολύ μεγάλο προπονητή πολύ μεγάλους παίκτες. Ο Άρης έχει λαμπρή ιστορία , ελπίζω να έχει παρόν και μέλλον ακόμα καλύτερο. Ο Άρης έχει μια διαφορετική πίεση, Η Θεσσαλονίκη είναι πιο χωριό από την Αθήνα όπου εκεί ο κόσμος είναι απρόσωπος. Ο κόσμος εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι πιο κοντά στους αθλητές. Η φάση είναι πιο μπασκετική. Η Θεσσαλονίκη είναι η μπασκετομάνα. Αντίθετα στην Αθήνα τα πράγματα είναι απρόσωπα. Ο Παναθηναϊκός και να χάσει κανείς δεν θα του πει τίποτα. Στον Άρη υπάρχει δικαίως πίεση για το αποτέλεσμα. Υπάρχει δίψα για επιτυχίες».
Τέλος, για το πως τον υποδέχτηκε ο κόσμος του Άρη ο Γιώργος Μπόγρης είπε: «Ήταν εκπληκτικά. Ο κόσμος ήταν υπέροχος. Πραγματικά μετά και το τέλος του αγώνα προσπαθούσα να φανταστώ πως θα είναι στα επόμενα παιχνίδια που το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: