Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Διαιτητής με γεμάτο σορτσάκι στο Καραϊσκάκη!!

Ο Bασίλης Σαμπράκος γράφει για τον διαιτητή του ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.
Διαιτητής με γεμάτο σορτσάκι στο Καραϊσκάκη
Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε χθες στον αέρα του NOVAΣπορFM 94,6, στους «Insiders», ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Γιώργος Σαρρής μου έδωσε την εντύπωση ότι τα μέλη της Επιτροπής, και πίσω τους όλοι οι υποψήφιοι διαιτητές, νιώθουν ήδη ότι τους ασκείται τεράστια πίεση ενόψει του σαββατιάτικου classic.
Αυτή η πίεση, που φανερώνει μπροστά στα μάτια μας ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του παρωχημένου ελληνικού πρωταθλήματος, είναι πολύ πιθανό να καθορίσει τη μοίρα αυτού του ντέρμπι. Διότι τόσο αυτός που επιλέγει τον διαιτητή, ο Κύρος Βασσάρας, όσο και αυτός που θα επιλεγεί για να σφυρίξει, θα πάει στο Καραϊσκάκη με άγχος ικανό να του θολώσει το μυαλό και να τον οδηγήσει σε λάθος τόσο ιστορικό σαν το περσινό.
Σύμφωνα με τον Σαρρή, έχουμε μπει στην εποχή που οι παράγοντες των ομάδων διστάζουν να τηλεφωνήσουν στα μέλη της ΚΕΔ για να ασκήσουν πίεση. «Ο Τύπος κάνει τη ζημιά με την υπερβολική πίεση», ήταν, μέσες άκρες, η θέση του προέδρου της ΚΕΔ. Δεν έχει άδικο. Ετσι όπως τα έχουμε κάνει, τα media, βάζουμε πολύ δηλητήριο στη σκέψη αυτών που θα παρακολουθήσουν το ντέρμπι. Κάνω την ευχή να απολαύσουμε μια «πενηνταρίσια» διαιτησία.
Διότι αν δεν είναι τέτοια, επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα των ποδοσφαιρόφιλων και ειδικά των οπαδών των ομάδων έχει ήδη πληγεί, αυτό που θα ζήσουμε το βράδυ του Σαββάτου και στις επόμενες ημέρες θα είναι μια τραγωδία. Και δεν την αντέχει πλέον το πρωτάθλημα.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει διαιτητής που να έχει δηλώσει κώλυμα. Καλό μαντάτο. Ισχυρίστηκε επίσης ότι διανύουμε μια σεζόν κατά της οποίας τη διάρκεια δεν υπήρξε παράγοντας που αποπειράθηκε να επηρεάσει διαιτητή ή διαιτητοπαράγοντα. Καλό μαντάτο και αυτό.
Για να αρχίσουμε να πιστεύουμε όμως ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στο μυαλό, την αντίληψη και την συμπεριφορά, αλλά και στον κώδικα ηθικής των διαιτητών, πρέπει να δούμε έργα. Αυτό το ντέρμπι είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ελληνα διαιτητή να μας πείσει ότι έχει πιάσει το νόημα και έχει αλλάξει. Αν αυτή η ευκαιρία χαθεί, πιθανόν να μην υπάρξει άλλη. Ένα σφύριγμα είναι ικανό να ξαναστείλει το ποδόσφαιρο στην προηγούμενη εποχή. Στην εποχή των ηχογραφημένων συνομιλιών, του «1 ημίχρονο, 2 τελικό».
Αν είναι να στείλει ο Βασσάρας έναν «χεσμένο» διαιτητή στο Καραϊσκάκη, καλύτερα να δηλώσει κώλυμα. Αυτή εδώ είναι μια ιστορική επιλογή διαιτητή. Αν δεν πάει ένας με γεμάτο σορτσάκι, η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: