Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Το σχέδιο του Φερέιρα, στηρίζεται στα δύο "Κ"

Μπορεί ο Λέτο να είναι η βιτρίνα, αλλά η πραγματική απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού θα είναι ο Κουίνσι και ο Κατσουράνης. Γράφει ο Βασίλης Παπανικολάου.
Το σχέδιο του Φερέιρα, στηρίζεται στα δύο "Κ"
αι οι παγίδες του Πορτογάλου θα στηθούν στην πλευρά του Τοροσίδη
Προσωπικά, δεν συμφωνώ με την άποψη κάποιων οπαδών του Ολυμπιακού οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος στο ντέρμπι είναι ο Λέτο. Οχι, για μένα δεν είναι ο Λέτο. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την άμυνα των πρωταθλητών είναι πρωτίστως ο Κουίνσι. Και κατά δεύτερο λόγο ο Κατσουράνης. Οχι πάντως ο Λέτο, όση «έμπνευση» κι αν έχει στους τελευταίους αγώνες.
Τον Λέτο η «ερυθρόλευκη» άμυνα θα τον μαρκάρει και μάλιστα πολύ καλά. Με όποιον τρόπο και αν χρειαστεί. Και όταν λέω «με όποιον τρόπο», εννοώ ακόμη και αν χρειαστεί να πέσει καμιά κλωτσιά παραπάνω από τον Ορμπάιθ ή τον Μοντέστο.
Είναι υποψιασμένοι στον Ολυμπιακό για τον Αργεντινό και δεν θα τον αφήσουν να βρεθεί μόνος του κοντά στην περιοχή. Είναι αδύνατον όμως να τον «εξαφανίσουν» τελείως από το παιχνίδι, όσο κλειστά και αν τον παρακολουθούν.
Επειδή λοιπόν ο Λέτο είναι έξυπνο παιδί, πιστεύω ότι δεν θα πάει να τρακάρει ούτε πάνω στον Αβραάμ ούτε πάνω στον Μέλμπεργκ. Θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την απόλυτη προσοχή που θα εστιάζεται στον ίδιο και θα κοιτάξει να κάνει ήρωα τον Κουίνσι, ο οποίος με την εκρηκτικότητα που έχει μπορεί να «βάλει πλάτη» τον Τοροσίδη. Ετσι νομίζω ότι θα σκεφτεί ο Φερέιρα και αυτές τις οδηγίες θα δώσει στον Λέτο.
Το θέμα είναι πώς θα αντιμετωπίσει ο Βαλβέρδε αυτό το σκηνικό που θα προσπαθήσει να στήσει ο Παναθηναϊκός. Ισως μια καλή ιδέα θα ήταν να μιλήσει στον Τοροσίδη και να του πει «δεν θέλω να ασχοληθείς με τον Λέτο». Να εξηγήσει στον ικανότατο αλλά και παρορμητικό διεθνή αμυντικό ότι οι Πράσινοι σκοπεύουν να εστιάσουν στην πλευρά του και τον οδηγήσουν σε παγίδες. Είτε με ψευτοτσαμπουκάδες (όπως πέρυσι) του Λέτο που θα οδηγήσουν σε κάρτες είτε εκμεταλλευόμενοι την ψύχωση του «Τόρο» να εξαφανίσει από το γήπεδο τον πρώην συμπαίκτη του.
Αν λοιπόν ο αρχηγός των πρωταθλητών «τσιμπήσει», η παγίδα των Πράσινων θα έχει πιάσει, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο ο Τοροσίδης να ξεχάσει την ύπαρξη του Λέτο και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο μαρκάρισμα του Κουίνσι. Ο δεύτερος μεγάλος κίνδυνος είναι με διαφορά ο Κατσουράνης. Με κάποιον ανεξήγητο τρόπο, το Καραϊσκάκη του ταιριάζει και πάντα παίζει καλά εκεί. Γκολ πρόσφατα με την Εθνική εναντίον της Ρωσίας, γκολ και πέρυσι με τον Ολυμπιακό, ασχέτως αν δεν μέτρησε. Και είναι δύσκολο το μαρκάρισμα του «Κατσούρ» επειδή είναι ευκίνητος στην αντίπαλη περιοχή και δύσκολα βρίσκεται παίκτης να τον μαρκάρει καλά.
Αυτοί οι δύο παίκτες είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι, όπως το βλέπω εγώ. Προσοχή στον Κουίνσι και στον Κατσουράνη και η νίκη θα έρθει ξεκούραστα για τον Ολυμπιακό.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: