Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές, Γ.Σ. και... γήπεδο!!

Το ξεκαθάρισε από την αρχή. Το δήλωσε επίσημα και με έμφαση στην «πρώτη» της σεζόν στους Αμπελόκηπους. Ο Σπύρος Παπαθανασάκης θέλει πρωτίστως φυσικά να δει τον Ηρακλή να επιστρέφει στη Super League και να αποκτήσει εκεί το φυσικό του ρόλο στην κατηγορία. Του πρωταγωνιστή κι όχι μιας ομάδας που θα συμπληρώνει το Πρωτάθλημα. Το όνειρο (όπως διαχρονικά και χιλιάδων οπαδών του Ηρακλή) που θέλει να μετουσιώσει σε πράξη, είναι το ποδοσφαιρικό γήπεδο, την έδρα, το «σπίτι» του Ημίθεου. Έχει ενημερωθεί για την ιστορία της όλης υπόθεσης, τα προβλήματα που έχει συναντήσει κατά περιόδους το εγχείρημα, έχει γνώση της προ λίγων ετών μελέτης της Delloitte, ξέρει πόσο σημαντικό είναι αυτό συναισθηματικά για τον κόσμο και βλέπει επί του πρακτέου στην καθημερινότητα πόσο απαραίτητο αποτελεί για την ίδια την ομάδα, σε αγωνιστικό και εμπορικό επίπεδο. Ο Σπύρος Παπαθανασάκης, το θέλει, το ψάχνει, το προσπαθεί.

Οι επικείμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου τον ενδιαφέρουν και ενημερώνεται καθημερινά από τους συνεργάτες του στη Θεσσαλονίκη για τις εξελίξεις και σ' αυτό το κομμάτι. Συνδέεται έμμεσα το διαμορφωθέν status quo από την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης με το «καυτό» θέμα του Ερασιτέχνη, εύλογα με τη Μίκρα και επομένως και με τον στόχο του Παπαθανασάκη, τη δημιουργία του γηπέδου ή εναλλακτικά με το ανοικτό ενδεχόμενο ολοκλήρωσης της Μίκρας ως αθλητικού κέντρου με τη δημιουργία ξενώνων.

Προτεραιότητα του μεγαλομετόχου άλλωστε αποτελεί να υπάρχει επόμενη μέρα και να πραγματωθεί το όνειρο στη Μίκρα με την ποδοσφαιρική έδρα του Ημίθεου. Ζητούμενο και ιδανικό σενάριο; Να βρεθεί λύση στο θέμα του Ερασιτέχνη, να μπορέσει να επαναλειτουργήσει ουσιαστικά ο Σύλλογος με τον καταλογισμό ευθυνών στους υπαίτιους της υπάρχουσας κατάστασης, να αποτραπούν όποια πλάνα υφαρπαγής της τεράστιας περιουσίας του και να την εκμεταλλευτεί ουσιαστικά ο Ηρακλής.

Εναλλακτικά πλάνα για τη δημιουργία του γηπέδου έχει πραγματοποιήσει εδώ και καιρό ο Σπύρος Παπαθανασάκης, έχει προβεί σε σειρά επαφών με διερευνητικού χαρακτήρα συζητήσεις και έχει κρατήσει ανοικτές λύσεις που ίσως τον απασχολήσουν.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: