Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

«Μπορεί ο Κριστιάνο να ξεπεράσει τον Μέσι;»

Ο Κριστιάνο στην κορυφή του κόσμου για 3η φορά και ο στόχος του είναι η... 5η Χρυσή Μπάλα. Μπορεί να αφήσει τον Μέσι πίσω του ο 29χρονος Πορτογάλος; Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος. 
Το έκανε το 2008, το 2013 και ξανά φέτος! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μάγεψε τον Πλανήτη, συγκέντρωσε το 37.66%  των ψήφων και πέρασε εύκολα το εμπόδιο του Μέσι και του Νόιερ. Προπονητές, αρχηγοί και δημοσιογράφοι δεν εντυπωσιάστηκαν από τα κατορθώματα του Γερμανού στα γήπεδα της Βραζιλίας, άφησαν στην άκρη τα μαγικά του Αργεντίνου και στήριξαν τον συγκλονιστικό Ρονάλντο που έφερε τη 10η ευρωπαϊκή κούπα στη Μαδρίτη! «Θέλω να γίνω ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, γι αυτό θα προσπαθήσω να βελτιώνομαι διαρκώς» τόνισε ο Πορτογάλος.
Που κρίθηκε η φετινή κούπα; Ο Κριστιάνο είχε ένα μειονέκτημα, δεν μπόρεσε να βοηθήσει την Πορτογαλία να βρεθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ! Ωστόσο, το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένας απίθανος τίτλος, ο κορυφαίος του Πλανήτη και ούτε οι τρεις τίτλου του Νόιερ μπορούσαν να τον ανταγωνιστούν. Εξάλλου, για τους προπονητές, ο Λεβ ήταν αυτός που οδήγησε τους Γερμανούς στην κορυφή του κόσμου. Οσο για τον Μέσι, είχε ένα κενό έτος...
Ο Κριστιάνο έκανε τρομερά πράγματα το 2014, σκόραρε 17 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ όπως και  Λουίς Σουάρες πέτυχε 31 γκολ κατακτώντας το Χρυσό Παπούτσι! Κατά το ημερολογιακό έτος, ο Κριστιάνο πέτυχε 61 (!) τέρματα σε 60 ματς με Ρεάλ και Εθνική Πορτογαλίας. Οσο για το χαμένο πρωτάθλημα, η Ρεάλ ήταν αυτή που δεν τον βοήθησε να ανταγωνιστεί την Ατλέτικο του Σιμεόνε! «Δεν πίστευα ποτέ πως θα κερδίσω τρεις τίτλους, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος. Θέλω να πιάσω τον Μέσι. Αυτό θα γίνει μόνο με σκληρή δουλειά» ήταν το μήνυμα του Πορτογάλου στον Αργεντίνο, ο οποίος φάνηκε να το... περίμενε, μιας και τόνισε πως η περσινή Χρυσή Μπάλα τον συγκίνησε περισσότερο!
«Πως να το πάρει ο αγαπημένος μου παίκτης ο Μέσι; Δεν έχει κερδίσει ούτε ένα τρόπαιο! Η ψήφος στον Κριστιάνο» τόνισε το «Φαινόμενο» αποθεώνοντας έτσι τον Πορτογάλο. «Είναι απλά εκπληκτικός τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορεί να το δώσεις αλλού. Ξεπέρασε και τον Μέσι» συμπλήρωσε ο Ρούνεϊ. «Η ψήφος μου πάει στον Κριστιάνο, την αξίζει όσο κανείς άλλος» υποστήριξε ο Ντούνγκα.
Ο Κάρλο Αντσελότι στήριξε τον παίκτη που έφερε το 10ο στη Μαδρίτη και ο Ζινεντίν Ζιντάν πρόσθεσε: «Ο επαγγελματισμός του έκανε τη διαφορά, δεν ανήκει σε κανέναν άλλον η Χρυσή Μπάλα παρά μόνο σε αυτόν».  Την πραγματική αποθέωση όμως την γνώρισε από τον Μπουφόν: «Ακόμα και αν δεν είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ, αυτός πρέπει να κερδίσει, γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης. Δυο σερί χρόνια είναι σε εκπληκτική κατάσταση». Μπέιλ, Κάρλος, Βίλας Μπόας, Πογκμπά αποθέωσαν τον Πορτογάλο στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα στήριξης!
Ο 29χρονος Κριστιάνο μπήκε στο κλειστό Club των Θρύλων με τρεις και περισσότερες Χρυσές Μπάλες, Μέσι, Πλατινί, Κρόιφ, Φαν Μπάστεν, ωστόσο ξέρει πως τα... δύσκολα τώρα έρχονται! Ο Λίονελ Μέσι έχει μια κούπα περισσότερη και ήδη ο Πλανήτης συζητά για το... 2015! Το France Football άφησε στην άκρη τα αποθεωτικά σχόλια για τον Πορτογάλο, κοιτά την επόμενη ψηφοφορία και το γκάλοπ του είναι το εξής: «Μπορεί ο Κριστιάνο να ξεπεράσει τον Μέσι;». Ο κόσμος από την πρώτη στιγμή στηρίζει τον Ρονάλντο και ένα... 68% λέει πως μπορεί να συμβεί αυτό. Εσείς τι λέτε;
* Δείτε αναλυτικά τη λίστα με όλες τις ψήφους προπονητών, αρχηγών και δημοσιογράφων





*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: