Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Show Παναθηναϊκού!!

Θέαμα και... νιάτα προσέφερε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ! Οι «πράσινοι» (έπαιξε όλη η 12άδα) πάτησαν γκάζι απ' το 10' κι έπειτα, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν με το ευρύ 91-54 του Πανελευσινιακού.

Show Παναθηναϊκού!
Όταν σοβαρεύτηκε κι έπαιξε σαν Παναθηναϊκός (απ’ τη δεύτερη περίοδο και μετά)… εξαφανίστηκε στο σκορ!

Οι «πράσινοι» (χωρίς Σλότερ, Παππά) προσέφεραν πλούσιο θέαμα στο ΟΑΚΑ και επικράτησαν άνετα 91-54 του Πανελευσινιακού, φτάνοντας τις 10 νίκες σε 12 αγωνιστικές στην Α1.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του (Χαραλαμπόπουλο, Λούντζη, Παπαγιάννη), με τους πράσινους να ‘χουν για κορυφαίο τον Μπατίστα με 17 πόντους, ενώ ο Φώτσης (11π., 8 ριμπάουντ) ήταν ο… κινητήριος μοχλός που «ξύπνησε» το τριφύλλι. «Στροφή» πλέον στην Ευρωλίγκα και το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις Κάουνας για το Top-16.

Το ματς

Με… πειραματική πεντάδα (Γιάνκοβιτς, Μπλουμς, Νέλσον, Γκιστ και Μπατίστα) ξεκίνησε τον αγώνα ο Παναθηναϊκός που παρά την καλή του άμυνα (δέχθηκε το πρώτο καλάθι μετά από 5 λεπτά), ήταν «παγωμένος» στην επίθεση και δεν μπορούσε να βρει ρυθμό (7-0 στο 5’). Προς στιγμήν, το τριφύλλι διατήρησε τα ηνία του ματς (13-7), ωστόσο όταν ο Πανελευσινιακός βρήκε τα πατήματά του μπροστά, όχι μόνο μείωσε, αλλά τρέχοντας σερί 0-7, ανέκτησε το προβάδισμα και έκλεισε την περίοδο με το υπέρ του 15-16!

Παρά την είσοδο του Διαμαντίδη, η ομάδα της Ελευσίνας διεύρυνε -προσωρινά- το σερί και προηγήθηκε ακόμα και με πέντε πόντους (15-20)! Κάπου εκεί όμως, οι πράσινοι έβαλαν… τέλος στα αστεία! Με τους Φώτση (κυρίως) και Μαυροκεφαλίδη να το παίρνουν πάνω τους όχι μόνο αποκαταστάθηκε η «τάξη», αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας έφυγαν και με διψήφια διαφορά για το 33-22. Ο Διαμαντίδης έκανε το συνηθισμένο «τάισμα» στους συμπαίκτες του (με 5 ασίστ στο πρώτο μέρος), ο Batman αποδείκνυε γιατί είναι υπαρχηγός στο τριφύλλι (11 πόντους στο δεκάλεπτο) και το τρίποντο του Μπλουμς στην εκπνοή διαμόρφωσε το 40-26 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Το νερό είχε ήδη μπει στο… αυλάκι. Και τα τρίποντα από Διαμαντίδη-Χαραλαμπόπουλο «υπέγραψαν» την ύψιστη διαφορά μέχρι τότε για τους παίκτες του Ιβάνοβιτς (49-29). Ο Μπατίστα έκανε «πάρτι» κάτω απ’ τη ρακέτα (με 17 πόντους μέχρι τότε), ενώ ο «μικρός» άρπαζε απ’ τα μαλλιά την ευκαιρία και έστελνε τον Παναθηναϊκό στο +21 (63-42) για πρώτη φορά. Οι γηπεδούχοι δεν άφηναν το πόδι απ’ το γκάζι, οι φιλοξενούμενοι -προφανώς- δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στο καλό παιχνίδι των αντιπάλων τους και η περίοδος έκλεισε με το 67-42 στο πιο παραγωγικό πράσινο δεκάλεπτο στην αναμέτρηση!

Όπως αναμενόταν, η διαφορά «χτύπησε» και 30άρα, με δύο βολές του Γκιστ (74-44), ενώ ο Ιβάνοβιτς έριξε στο παρκέ όλη την… πιτσιρικαρία (Μποχωρίδης, Λούντζης, Παπαγιάννης), ενώ η εμπειρία του «καυτού» Μπλουμς δεν άφησε την ευκαιρία στον Πανελευσινιακό να μειώσει το εύρος της ήττας του. Με τρία τρίποντα του Λετονού, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός… άγγιξε 100άρα, επικρατώντας με το εμφατικό κι άνετο 91-54, στρέφοντας πλέον την προσοχή του στην Ευρωλίγκα και το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις Κάουνας.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 40-26, 67-42, 91-54

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Μποχωρίδης 4, Γιάνκοβιτς 5 (1), Φώτσης 13 (1), Νέλσον 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 7, Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 6, Μπατίστα 17, Λούντζης, Μπλουμς 12 (4), Παπαγιάννης 4

Πανελευσινιακός (Κουστένης): Κοξ 13 (3), Μίτροβιτς 6, Τσακαλέρης, Λούμπι 18, Μάρκοβιτς 6, Ιωάννου 4, Τζόνσον 7 (1), Αβραμίδης, Γκουαλτιέρι *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: