Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Σφαιρόπουλος: «Ανεβήκαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο»


Στην αγωνιστική άνοδο των παικτών του Ολυμπιακού σε άμυνα και επίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο απέδωσε την επικράτηση των «ερυθρόλευκων» επί του Άρη ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Σφαιρόπουλος: «Ανεβήκαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο»
Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως ήξεραν τι αντίπαλο θα είχαν απέναντί τους και στάθηκε στο γεγονός πως στο πρώτο δεκάλεπτο δε «διάβασαν» σωστά την άμυνα των «κιτρινόμαυρων». Θεωρεί πως οι παίκτες του επέβαλαν το ρυθμό τους και «καθάρισαν» την αναμέτρηση. Έδωσε συγχαρητήρια και σύνθημα για τη συνέχεια των υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα και στάθηκε στην έλλειψη πολλών τραυματισμών και την οργάνωση του Σπανούλη.

Αναλυτικά: «Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίζαμε μια σοβαρή και οργανωμένη ομάδα, έναν αντίπαλο που σου βάζει αρκετούς προβληματισμούς στο παιχνίδι μέσα. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ‘διαβάσαμε’ την άμυνα των αντιπάλων, αλλά, από το δεύτερο δεκάλεπτο, ανεβήκαμε και επιθετικά και αμυντικά, αναγκάσαμε τον αντίπαλό μας να μη βάλει εύκολο καλάθι, παίξαμε καλά σε άμυνα και επίθεση και πήραμε μια διαφορά ασφαλείας και, μέχρι το τέλος, επιβάλλαμε το ρυθμό μας με μερικά κενά μεν, αλλά είχαμε σχετικά μια καλή παρουσία σε άμυνα και επίθεση.

Ήταν πολύ σημαντικό για μένα ότι σε ένα τέτοιο παιχνίδι δώσαμε 29 ασίστ, είναι ένα στοιχείο αυτό, η ομαδικότητα που δουλεύουμε και θέλουμε να κρατήσουμε. Η ομαδικότητα μας δίνει πολυφωνία. Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη, συνεχίζουμε στο επόμενο παιχνίδι. Σίγουρα, ότι έχουν μειωθεί οι τραυματισμοί είναι πολύ καλό. Ασφαλώς, μας λείπουν οι δύο τραυματίες. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει βρει μια ισορροπία στη χημεία της και αυτό είναι σημαντικό. Έχουμε γκαρντ ικανά και να σκοράρουν, αλλά και να δημιουργήσουν.

Ο Σπανούλης έχει δίπλα του ικανότατους σκόρερ και μπορεί να δημιουργήσει γι’ αυτούς, αλλά και αυτοί που είναι δίπλα του μπορούν να δημιουργήσουν γι’ αυτόν. Παίζοντας ομαδικά τη μια μέρα θα είναι κάποιος πρώτος σκόρερ και την άλλη φορά θα είναι κάποιος άλλος πρώτος σκόρερ. Έχουμε την ποιότητα για να το κάνουμε αυτό σε κάθε παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: