Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Οι «νυχτερίδες» πάνε Βαρκελώνη! Στη Μάλαγα η Ρεάλ Μαδρίτης

Με ένα μεγάλο ντέρμπι συνεχίζεται το πρωτάθλημα Ισπανίας, καθώς στα πλαίσια της έβδομης αγωνιστικής το Σάββατο το βράδυ η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την αήττητη Βαλένθια.Οι «νυχτερίδες» έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μακριά από το γήπεδό τους έχουν τρία σερί τρίποντα. Ωστόσο, στο «Καμπ Νου» δεν έχουν καθόλου καλή παράδοση, αφού στις τρεις τελευταίες επισκέψεις τους έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι και συνολικό σκορ 13-0! Από την άλλη πλευρά, οι «μπλαουγκράνα» δεν έχουν περιθώρια νέων εντός έδρας απωλειών, αφού μέχρι στιγμής έχουν στο γήπεδό τους μία αγχωτική νίκη επί της Χιχόν, μία ισοπαλία με τη Μαγιόρκα και μία ήττα από τη Χέρκουλες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ωστόσο αν νικήσει το Σάββατο το βράδυ θα «πιάσει» την Βαλένθια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Νταβίντ Βίγια, παρά τον ελαφρύ τραυματισμό του στον αγώνα Σκοτία-Ισπανία την περασμένη Τρίτη, μάλλον θα αγωνιστεί κανονικά με τη Μπαρτσελόνα και θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την παλιά ομάδα του. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Τσάβι, ενώ η Βαλένθια πηγαίνει στην Βαρκελώνη χωρίς τους τραυματίες Μιγκέλ και Χοακίν.

Στη Μάλαγα η Ρεάλ και περιμένει…

Η Ρεάλ Μαδρίτης για την έβδομη αγωνιστική δοκιμάζεται στο «Ροσαλέδα» απέναντι στην πάντα υπολογίσιμη Μάλαγα, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να ελπίζει ότι η ομάδα του θα αποφύγει μία τρίτη βαθμολογική απώλεια μακριά από το «Μπερναμπέου», μετά τις «λευκές» ισοπαλίες με Μαγιόρκα και Λεβάντε. Ο Ραούλ Αλμπιόλ συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά φέτος στην αποστολή, μετά τον τραυματισμό του στο Μουντιάλ, και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει, αν τελικά δεν κριθεί ετοιμοπόλεμος ο τραυματίας Σέρχιο Ράμος. Επιστρέφει στους «μερένγκες» μετά από περίπου ένα μήνα και ο νεαρός Σέρχιο Κανάλες. Η Μάλαγα πάντως μέχρι στιγμής δείχνει πως είναι ομάδα που παίζει καλά εκτός έδρας, αφού εντός έχει μόνο ήττες (τρεις), ενώ μακριά από το γήπεδό της έχει συγκεντρώσει επτά πόντους με δύο νίκες και μία ισοπαλία.

«Κουρασμένη» με ΠΑΟΚ η Βιγιαρεάλ

Η έβδομη αγωνιστική της Πριμέρα ολοκληρώνεται την Δευτέρα το βράδυ, όταν τρεις ημέρες πριν υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ, η Βιγιαρεάλ δοκιμάζεται στο Αλικάντε απέναντι στην τοπική Χέρκουλες. Το «κίτρινο υποβρύχιο» ίσως έχει την ευκαιρία -αν η Βαλένθια δεν νικήσει- να βρεθεί μόνο στην κορυφή, αλλά πρέπει να προσέξει πολύ απέναντι στους «νεοφώτιστους» με τα εντυπωσιακά όσο και... αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα ως τώρα (νίκησαν Μπαρτσελόνα και Σεβίλη, αλλά την προηγούμενη αγωνιστική έχασαν 3-0 από τη Χετάφε).

Ακόμη, η Σεβίλη δοκιμάζεται στην έδρα της Σπόρτινγκ Χιχόν και η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την ισόβαθμή της Χετάφε.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο 16/10:

Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε
Μπαρτσελόνα-Βαλένθια
Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης

Κυριακή 17/10:

Σανταντέρ-Αλμερία
Λα Κορούνια-Οσασούνα
Λεβάντε-Ρεάλ Σοσιεδάδ
Μαγιόρκα-Εσπανιόλ
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σαραγόσα
Σπόρτινγκ Χιχόν-Σεβίλη

Δευτέρα 18/10:

Χέρκουλες-Βιγιαρεάλ