Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ουζουνίδης: «Θα κάνουμε το καθήκον μας»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τοποθετήθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας με τον Άρη. Πιο συγκεκριμένα ο τεχνικός του Ηρακλή τόνισε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο παιχνίδι για εμάς. Σημαντικό γιατί χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς, επίσης γιατί παίζουμε με ένα δυνατό αντίπαλο και είναι ένα τοπικό ντέρμπι που μετράει το πρεστίζ της ομάδας που δίνει ώθηση και ψυχολογία για μια καλύτερη συνέχεια. Το περιμένουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, χρειαζόμαστε τη νίκη και βαθμολογικά διότι μείναμε λίγο πίσω και γιατί πιστεύω ότι δύο, τρία παιχνίδια μπορούσαμε να τα κερδίσουμε μιλώντας πλέον από άλλη θέση. Περιμένουμε ένα δύσκολο αγώνα, είναι δύσκολη ομάδα δεν είναι αυτή που είδαμε στο τελευταίο παιχνίδι. Και εμείς είμαστε σε καλύτερο επίπεδο, κάποιοι ποδοσφαιριστές έρχονται στην κατάσταση που θέλουμε. Σαν ομάδα και ατομικά μετράει η μονομαχίες ένας εναντίον ενός. Είμαστε καλά από ψυχολογικής πλευράς. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για εμάς και για τον κόσμο και θεωρώ ότι θα κάνουμε το καθήκον μας. Προβλήματα δεν έχουμε τόσα πολλά, έχουμε κοντά μας όλους τους παίκτες για να έχουμε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις».
Για το παιχνίδι με την Ξάνθη απάντησε: «Υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες που σε οδηγούν σε αυτό το σκορ. Είσαι μπροστά στο σκορ και η οπισθοχώρηση έρχεται ασυναίσθητα, πέσανε κάποιοι παίκτες με αποτέλεσμα να μην μένει η μπάλα ψηλά και συνεπώς να έρθει και η αντίδραση του αντιπάλου. Και ο αντίπαλος παίζει στο παιχνίδι. Δεν πιεστήκαμε και δεν είχαμε φόβο για να δεχτούμε κάποιο γκολ. Έπρεπε να είχαμε καλύτερες επιλογές για να κοντρολάρουμε το παιχνίδι. Για να γίνει κάτι τέτοιο έπρεπε να πιέσουμε ψηλά. Είναι κάτι που το συζητάμε και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Επιθετικά ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο θα μπορούσαμε να ήμασταν και καλύτεροι αν δεν κάναμε αβίαστα λάθη στις τελικές πάσες».
Για το πρόγραμμα που ακολουθεί στο πρωτάθλημα τόνισε: «Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Εμείς δεν τα βλέπουμε σαν ντέρμπι, τα βλέπουμε σαν παιχνίδια με στόχο τους τρεις βαθμούς. Είμαστε μια ομάδα που κοιτάμε όλους τους αντιπάλους το ίδιο και θέλουμε να τους κερδίσουμε όλους».
Για τις επιλογές της ενδεκάδας, δήλωσε: «Κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά των παικτών που θα χρησιμοποιήσεις. Έχω στο μυαλό μου την εντεκάδα και οι παίκτες είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν τις επιλογές του προπονητή. Βγήκαν συμπεράσματα από το παιχνίδι της Ξάνθης και η βελτίωση που είχε η ομάδα εμφανίστηκε. Είναι δύσκολο σε κάθε παιχνίδι να έχεις όλες τις γραμμές σε πολύ καλή ημέρα».
Για τα στοιχεία του αγώνα της Δευτέρας, απάντησε: «Σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν κερδίζεις μόνο τους τρεις βαθμούς κερδίζεις και κάτι άλλο. Για εμάς αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί. Υπάρχουν βέβαια και οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στα παιχνίδια της ίδιας πόλης. Έχουμε ένα κίνητρο για τη νίκη και όχι πίεση για τη δική μας ομάδα. Σε παρόμοια παιχνίδια αυτά που μετράνε είναι η αποφασιστικότητα, η δύναμη, ο νικητής στις προσωπικές μονομαχίες».
Για την παρουσία του κόσμου, τόνισε: «Περιμένω πολύ περισσότερο κόσμο από τα προηγούμενα παιχνίδια. Θα έχουμε την υποστήριξη και τη βοήθεια τους. Στην Ξάνθη χαιρόσουν να τους βλέπεις και να τους ακούς. Περιμένουμε να δημιουργήσουν πολύ καλή ατμόσφαιρα γιατί και ο παίκτης βλέποντας τον κόσμο στην κερκίδα θέλει να δώσει το κάτι παραπάνω».
Τέλος για τη μεταγραφολογία που έχει αναπτυχθεί ανέφερε: «Δεν είναι καλό για μια ομάδα να ασχολείται με τη μεταγραφολογία, ενόψει σημαντικών αγώνων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: