Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Το πρωτάθλημα κρίνεται στην έρημο!

Άμπου Ντάμπι… Μόνο αυτή η πίστα μπορεί να ρίξει την αυλαία του φετινού ιδιαίτερα συναρπαστικού πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1. Τρεις πιλότοι θα «μονομαχήσουν» για τον τίτλο, πάνω στο τεχνητό νησί, υπό το φως το προβολέων, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα το προσεχές Σαββατοκύριακο (13-14/11).

Με φόντο τα κότερα και τα πολύχρωμα φώτα ο Φερνάντο Αλόνσο έχει τις περισσότερες ελπίδες να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο σε ένα πρωτάθλημα όπως η Φόρμουλα 1, τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να πέσει η καρό σημαία. Βέβαια, η ασπρόμαυρη σημαία με τα τετραγωνάκια στο Άμπου Ντάμπι θα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θα αναδείξει τον φετινό παγκόσμιο πρωταθλητή!

Ουσιαστικά στο κυνήγι του τίτλου βρίσκονται οι Αλόνσο, Γουέμπερ και Φέτελ, καθώς ο Χάμιλτον έχει μεγαλύτερη διαφορά από τους υπόλοιπους και περιμένει μόνο σε ένα θαύμα.

βαθμολογία πιλότων:

1. Αλόνσο, 246
2. Γουέμπερ, 238
3. Φέτελ, 231
4. Χάμιλτον, 222

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στην πίστα που οι τρεις πιλότοι θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί…

Αρχικά τα συνδυάζει όλα, ευθείες, ανοιχτές και κλειστές στροφές και όλα αυτά αρχίζουν απόγευμα και ολοκληρώνονται υπό το φως των προβολέων. Το σιρκουί του Άμπου Ντάμπι είναι καινούριο, πέρυσι έκανε πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της F1, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

55 γύροι από τον τίτλο

Οι ανυπόμονοι θα πρέπει να περιμένουν 55 γύρους μέχρι να ακούσουν τα ουρλιαχτά του πιλότου που όπως συνηθίζεται θα τραγουδάει το «We are the champions». Η πίστα έχει μήκος 5.554 χιλιόμετρα, ενώ συνολικά οι πιλότοι θα διανύσουν 305.355 χιλιόμετρα με αριστερόστροφη φορά.

Οι 22 στροφές είναι αρκετές, οι πιλότοι αποκτούν τη μέγιστη ταχύτητα 316 χλμ. την ώρα στην ευθεία μετά την έβδομη στροφή, στην οποία οι πιλότοι περνούν με τη μικρότερη ταχύτητα, 70 χλμ. την ώρα. Σε γενικές γραμμές το Άμπου Ντάμπι είναι μια γρήγορη πίστα με τη μέση ταχύτητα να αγγίζει τα 200 χλμ. την ώρα.

Οι ομάδες θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στη μαλακή και τη μέση γόμα. Ο ταχύτερος γύρος ανήκει στον Σεμπάστιαν Φέτελ, νικητή πέρυσι, ωστόσο το προσεχές Σαββατοκύριακο δεν αρκεί μόνο η νίκη, αλλά ο συνδυασμός αυτής με κακή απόδοση του Αλόνσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: