Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Πωλείται όπως είναι η Παλέρμο

Την απόφαση να πουλήσει την Παλέρμο έκανε γνωστή αιφνιδιαστικά την Πέμπτη ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, δηλώνοντας αηδιασμένος από όσα συμβαίνουν στο ιταλικό ποδόσφαιρο με αφορμή τα παράπονα που έχει από τη διαιτησία του χθεσινού αγώνα με τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο». Οι Σικελοί φωνάζουν για δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν υπέρ τους κι ένα αμφισβητούμενο που καταλογίστηκε σε βάρος τους.

«Αισθάνομαι ηττημένος μετά από περίπου 25 χρόνια μάχης ενάντια μίας συγκεκριμένης αθλητικής κουλτούρας, όπου οι οικονομικές και media-κες δυνάμεις 3-4 συλλόγων κάνουν κουμάντο και μοιράζουν τους τίτλους μεταξύ τους», αναφέρει ο Τζαμπαρίνι στην ιστοσελίδα του συλλόγου και προσθέτει: «Κουράστηκα να πολεμώ, εν μέρει λόγω της προχωρημένης μου ηλικίας, και ελπίζω να αφήσω τα ηνία του συλλόγου σε νεότερους ανθρώπους που έχουν τον ενθουσιασμό και τη δύναμη να πολεμήσουν για κάτι καλύτερο σε τομείς που εγώ δεν τα κατάφερα. Ελπίζω οι νέοι ιδιοκτήτες να συμμετέχουν με την ομάδα σε συνθήκες δικαιοσύνης, έχοντας τα ίδια μέσα με τους ανταγωνιστές».

Ο Τζαμπαρίνι μπήκε στο χώρο του ποδοσφαίρου αρχικά το 1987, όταν αγόρασε τη Βενέτσια, την οποία οδήγησε από την τέταρτη κατηγορία στη Serie A. Το 2002 πούλησε τη Βενέτσια και αγόρασε την Παλέρμο, με την οποία ανέβηκε από τη δεύτερη στη μεγάλη κατηγορία και έφτασε μαζί της στην έξοδο στην Ευρώπη. Στα 23 του χρόνια στο ποδόσφαιρο άλλαξε περίπου 30 προπονητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: