Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ηρεμία πριν την κρίσιμη “μάχη”

Από τη στιγμή που η δομή των πλέι οφ επιτάσσει αγωνιστική δράση ανά τρεις ημέρες, είναι κάτι παραπάνω από λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην καθημερινότητα των τεσσάρων φιναλίστ σε σχέση με τον τρόπο προετοιμασίας τους κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Έτσι, η χθεσινή ημέρα στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ κύλησε χωρίς ιδιαίτερη ένταση, σε ότι αφορά τουλάχιστον το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι.

Συγκεκριμένα, όλοι όσοι αγωνίστηκαν βασικοί κόντρα στον Ατρόμητο τη Δευτέρα ακολούθησαν το καθιερωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης και οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν σε χαμηλούς ρυθμούς στο γήπεδο της Τούμπας υπό τις οδηγίες του Λάσλο Μπόλονι, με τον Ρουμάνο τεχνικό να μην έχει τη δυνατότητα κατ΄ επέκταση να “προβάρει” την ενδεκάδα που προσανατολίζεται να παρατάξει αύριο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στο παιχνίδι, όπου ο ΠΑΟΚ έχει τη μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ και να γίνει το φαβορί για την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ευχάριστο για τον Μπόλονι, συνεχίζει να είναι το γεγονός πως δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα. Όλοι οι “ασπρόμαυροι” βρίσκονται στη διάθεσή του και μάλιστα αύριο θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει και τον Νιμανί εφόσον το κρίνει απαραίτητο, μιας και ο Γάλλος επιθετικός εξέτισε στο Περιστέρι την μία αγωνιστική της τιμωρίας του λόγω κίτρινων καρτών. Το αν τώρα ο Δικέφαλος παρουσιαστεί αύριο με αλλαγές στη σύνθεσή του σε σχέση με τα δύο πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ, αυτό το γνωρίζει μόνο ο Μπόλονι. Βάσει πάντως της γενικότερης φιλοσοφίας του, μόνο απίθανο δεν είναι το ενδεχόμενο η ενδεκάδα να στελεχωθεί με τους ίδιους ακριβώς έντεκα που φόρεσαν φανέλα βασικού κόντρα σε ΑΕΚ και Ατρόμητο.

Στον αντίποδα όμως, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί έκπληξη η παρουσία είτε του Ίβιτς, είτε του Γεωργιάδη, στο βασικό σχήμα, με ρυθμιστικό ρόλο σε αυτό το σενάριο να παίζει το αν ο Ρουμάνος εμπιστευτεί για τρίτο συνεχόμενο ματς τους Σταφυλίδη, Λίνο για την αριστερή πτέρυγα, αλλά και το αν κρίνει πως πρέπει να πάρει “ανάσες” ένας εκ των Φωτάκη και Λάζαρ. Σε κάθε περίπτωση, το ποιες θα είναι οι τελικές σκέψεις του Μπόλονι ενδεχομένως και να διαφανούν κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης, η οποία θα λάβει εκ νέου χώρα στο γήπεδο της Τούμπας και θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: