Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Άλλαξαν πολλά στη Γιουβέντους...!!

Άλλαξαν πολλά στη Γιουβέντους...
Χρειάστηκε να περάσουν εννέα χρόνια για να βρεθεί η Γιουβέντους και πάλι στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος. Όχι μόνο το κατάφερε, αλλά το έκανε και με εμφατικό τρόπο.
 Μετά τη νίκη κόντρα στην Κάλιαρι στην προτελευταία στροφή της Serie A με 2-0, η «Γηραιά Κυρία» έφτασε τους 41 αγώνες χωρίς να γνωρίσει την ήττα τη φετινή σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Βέβαια, υπήρξαν στιγμές μέσα στη χρονιά που λίγο έλειψε να χάσει. Παρ’όλα αυτά οι «μπιανκονέρι» μπόρεσαν κι ανέτρεψαν καταστάσεις που φαίνονταν χαμένες.

tifosi_juve_356x237.jpeg

Η πρώτη... ζημιά πήγε να γίνει τον περασμένο Νοέμβρη στον εκτός έδρας αγώνα με τη Νάπολι. Τότε, οι «παρτενοπέι» είχαν προηγηθεί με 2-0, αλλά και με 3-1, ωστόσο τα τραγικά  τους λάθη στην άμυνα, επέτρεψαν στη Γιούβε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας, μια και ισοφάρισαν σε 3-3.

Στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο, η επίσκεψη στο «Σαν Σίρο» κόντρα στη Μίλαν ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες, μια και ο βοηθός διαιτητή θέλησε να κλέψει την παράσταση από τους ποδοσφαιριστές.

C_3_Media_1474315_immagine_ts673_400.jpg

Οι «ροσονέρι» καταφέρνουν να προηγηθούν, όμως στη συνέχεια ο επόπτης τους αρνείται δεύτερο καθαρό γκολ που σημείωσαν. Η Γιούβε βρίσκει την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, όμως ο ίδιος βοηθός ακυρώνει και σ’ εκείνη δεύτερο γκολ. Παρ’ όλα αυτά, με το 1-1, συνεχίζει να διατηρεί το αήττητο.

Οι ισοπαλίες συνεχίζονται για τη Γιουβέντους, στις οποίες έδειξε να έχει μια... προτίμηση η ομάδα του Αντόνιο Κόντε.

Πάντως, μετά το 0-0 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τζένοα, οι «μπιανκονέρι» έκαναν ένα σερί 8 νικών, μερικές εκ των οποίων ήταν εκκωφαντικές. Χαρακτηριστικά, από την 28η αγωνιστική και μετά επικρατούν των Φιορεντίνα εκτός έδρας (5-0), Ίντερ εντός (2-0), Νάπολι εντός (3-0), Παλέρμο εκτός (2-0), Λάτσιο εντός (2-1), Τσεζένα εκτός (1-0), Ρόμα εντός (4-0), και Νοβάρα εκτός (4-0).

Το σερί αυτό σταμάτησε, στον αγώνα με τη Λέτσε της 36η αγωνιστική, όταν κι επέστρεψαν στις γνωστές τους... ισοπαλίες (1-1).

Πολλοί πίστεψαν πως οι πολλές ισοπαλίες  που έφερνε η Γιουβέντους, θα την έβγαζαν εκτός κούρσας στη διεκδίκηση του σκουντέτο, κάτι που όμως δεν πραγματοποιήθηκε.

Η έβδομη θέση που κατέλαβε η ομάδα πέρσι, κάτι που την άφησε εκτός Ευρώπης πείσμωσε τους Ιταλούς που ήθελαν να αποδείξουν πως μετά το σκάνδαλο «calciopolis» έχουν επιστρέψει πιο δυνατοί και υπολογίσιμοι.

Αν και στην επίθεση δεν έχει βρει τον πραγματικό δολοφόνο, αυτό τελικά δεν την εμπόδισε να υλοποιήσει τον πρώτο στόχο που είχε θέση, το πρωτάθλημα.

0M3MBO4R-950x547.jpg

Συγκεκριμένα, πρώτος σκόρερ της “Γηραιάς Κυρίας” είναι ο Αλεσάντρο Μάτρι με 10 γκολ στη Serie A, ενώ οι στράικερ άλλων ομάδων, όπως Μίλαν, Νάπολι, Ίντερ και Ουντινέζε έχουν τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό τερμάτων από εκείνον.
   
 Βέβαια, αρκετοί από τους παίκτες της έχουν δει το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ, μεταξύ αυτών, οι Μίρκο Βούτσινιτς, Σιμεόνε Πέπε, Κλαούντιο Μαρκίζιο και Αρτούρο Βιντάλ.

 Ακόμα, αρκετοί ισχυρίζονται πως η φετινή πορεία της Γιουβέντους έχει βοηθηθεί σε σημαντικό βαθμό από το γεγονός ότι δεν είχε υποχρεώσεις σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Σημασία, όμως έχει ότι η «Γηραιά Κυρία» επέστρεψε στον θρόνο της, μετά από εννέα χρόνια, αφού πρώτα μάζεψε τα κομμάτια της λόγω του σκανδάλου με τους στημένους αγώνες που είχε σαν αποτέλεσμα να της αφαιρεθούν οι δύο τελευταίοι της τίτλοι.

Από τότε πολλά άλλαξαν στη Γιούβε. Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει ο Φάμπιο Καπέλο στον πάγκο, μια και πήγε εκείνο το καλοκαίρι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Επίσης, από το Τορίνο τα βασικά στελέχη που αποφάσισαν να φύγουν ήταν οι Φάμπιο Καναβάρο, Λίλιαν Τουράμ, Πατρίκ Βιεϊρά, Τζιανλούκα Τζαμπρότα, και οΖλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο τελευταίος, πουλήθηκε στην Ίντερ με το κόστος μεταγραφής του φτάνει τα 34.3 εκατ. ευρώ.

Πιστοί  στρατιώτες, που ακολούθησαν την ομάδα στη Serie B ήταν οι Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, Πάβελ Νέντβεντ, Μάουρο Καμορανέζι και Νταβίντ Τρεζεκέ.

Από τους παραπάνω, εκείνοι που ανήκουν στο δυναμικό των Τορινέζων ακόμη και τώρα είναι ο μεγάλος αρχηγός Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.  Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που το 2005 ήταν... πιτσιρίκια όπως  οι Κλαούντιο Μαρκίζιο και Τζόρτζο Κιελίνι.

 Αν και οι περισσότεροι  παίκτες στην ομάδα είτε είναι νέοι είτε λίγα χρόνια στους «μπιανκονέρι» και δεν είχαν επηρεαστεί από το σκάνδαλο «calciopolis»,  αυτό το πρωτάθλημα σημαίνει πολλά περισσότερα από έναν τίτλο.

Δεν επαναπαύονται όμως γιατί υπάρχει και κάτι ακόμα. Το Κόπα Ιτάλια κόντρα στη Νάπολι στις  20 Μαΐου. Μάλιστα, αυτό θα είναι, όπως έχει γίνει γνωστό, το τελευταίο παιχνίδι του Ντελ Πιέρο με τα «μπιανκονέρι» και σίγουρα δεν θα θέλει να αποχαιρετήσει με ήττα ο αρχηγός...





πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: