Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Για τα λέφτά τα κάνουν όλα…!!

Δεν ξέρω πόσοι το έχουν πάρει χαμπάρι. Από τις τέσσερις ομάδες που παίζουν στα πλέι οφ για μια θέση στα προκριματικά του Champions League οι τρεις με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν μπορούν να συμμετάσχουν. Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός.
Για τα λέφτά τα κάνουν όλα…
Κι όχι μόνο αυτό. Δεν μπορούν να παίξουν ούτε στο Europa League στο οποίο υποτίθεται ότι έχουν προκριθεί! Εάν γινόταν σήμερα κλήρωση για τη δεύτερη ομάδα που θα δώσει αγώνες για την πρόκριση στους ομίλους μόνο ο φιναλιστ του Κυπέλλου Ατρόμητος θα είχε το δικαίωμα να αγωνιστεί. Οι άλλοι… πάπαλα.
Κι αυτοί οι άλλοι δεν είναι τυχαίες ομάδες. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αποτελούν τους πυλώνες του πρωταθλήματος, αλλά και της ευρωπαϊκής εκπροσώπησης.
Βέβαια δεν είναι οι μόνοι που χρωστούν. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό. Όμως ειδικά επειδή είναι ελληνικές ομάδες έχουν ένα επιπλέον πρόβλημα να πληρώσουν.
Ποιος Έλληνας επιχειρηματίας μπορεί αυτή τη στιγμή να βάλει σοβαρά λεφτά στο ποδόσφαιρο; Άσχετα τι λένε προς τα έξω οι παράγοντες για να λειτουργήσει η «πράσινη μηχανή» χρειάζονται καμιά τριανταριά εκατομμύρια. Για την αντίστοιχη «κίτρινη» το ποσό ανεβαίνει στο διπλάσιο και βάλε και κάπου στη μέση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.
Ποιος επιχειρηματίας θα δώσει σήμερα 30-50 εκ. ευρώ για να κάνει το κέφι του και τη λεζάντα του, τη στιγμή που με τα ίδια λεφτά, εάν τα έχει φυσικά, μπορεί να αγοράσει το μισό ελληνικό χρηματιστήριο!
Αυτό που έγραψε σήμερα η “Sportday” για την απόφαση της ΟΥΕΦΑ να κάνει… σκόντο στις ποινές των ομάδων που χρωστάνε και υπό προϋποθέσεις να τις αφήσει να παίξουν στις διοργανώσεις της είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι η σκοτεινή. Όχι μόνο οι ελληνικές ομάδες, αλλά και οι ξένες, πιστεύετε ότι θέλουν να παίξουν στην Ευρώπη μόνο για το πρεστίζ; Για τα λεφτά τα κάνουν όλα. Κι αν η ΟΥΕΦΑ παρακρατεί τα χρήματα της συμμετοχής δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι το ίδιο… ζεστές για τη συμμετοχή. Όταν δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές, όταν το βάθος στο πάγκο τους θα είναι ανύπαρκτο ένα επιπλέον ματς την εβδομάδα θα είναι… φύρα. Άσε που μπορεί να παίξουν με καμία ισχυρή ομάδα και να μετράνε γκολ.
Κι επειδή η οργάνωση του ποδοσφαίρου είναι σαφώς σοβαρότερη της πολιτικής ευτυχώς δεν υπάρχει Τσίπρας στο ποδόσφαιρο να ζητήσει από τους υπηρεσιακούς προέδρους, τους διαχειριστές των ελλειμμάτων δηλαδή να παίξουν με το έτσι θέλω στην Ευρώπη. Δυστυχώς, για εμάς, η ΟΥΕΦΑ είναι απείρως σοβαρότερη από την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν ξέρει τι να μας κάνει!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: