Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Εκλογές 10 ή 17 Ιουνίου;

Εκλογές 10 ή 17 Ιουνίου;
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στην ελληνική πολιτική σκηνή. Στη λύση των πρόωρων εκλογών, φαίνεται να καταλήγουν Ευάγγελος Βενιζέλος και Αντώνης Σαμαράς, σε ένα ιδιότυπο «μέτωπο» κόντρα στον Αλέξη Τσίπρα.

Δύο τάσεις επικρατούν, προς το παρόν, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ :
Η μία επιθυμεί να δοθεί στήριξη σε κυβέρνηση που θα προέρχεται από την Κεντροαριστερά, με ΣΥΡΙΖΑ και «Δημοκρατική Αριστερά».
Και η άλλη τάση, η οποία είναι πιο ισχυρή, επιδιώκει σύμπραξη με τη Νέα Δημοκρατία.
Στο πλαίσιο αυτό ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξετάζει το ενδεχόμενο, στην περίπτωση που κληθεί, να καταθέσει άμεσα τη διερευνητική εντολή.

Συναγερμός έχει σημάνει στην συντηρητική παράταξη. Προτάσσει την ανάγκη να συγκροτηθεί κεντροδεξιό μέτωπο, αποτελούμενο από : Νέα Δημοκρατία, ΛΑΟΣ (Γ. Καρατζαφέρης), «Δημοκρατική Συμμαχία» (Ντ. Μπακογιάννη) και «Δημιουργία Ξανά» (Θάνος Τζήμερος).

«Περνάει» ΣΥΡΙΖΑ

Διατεθειμένος να παραδώσει, ίσως και απόψε, την διερευνητική εντολή, φέρεται -σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας.
Θα προηγηθούν καθοριστικές συναντήσεις του :
Στις 5 μ.μ. με Πάνο Καμμένο, στις 6 μ.μ με Ευάγγελο Βενιζέλο και στις 7 μ.μ. με τον Αντώνη Σαμαρά.
Το πρωί της Τετάρτης (11 π.μ.) έχει συναντήσεις με κοινωνικούς εταίρους και φορείς.

Επίθεση σε μερίδα διεθνών ΜΜΕ όπως ο “Economist”, εξαπολύει ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, σε συνέντευξή του στους “New York Times”.
Τα κατηγορεί ότι κινδυνολογούν με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία, εξυπηρετώντας ουσιαστικά τα συμφέροντα των αγορών.

Παρέμβαση της Αυστρίας στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις. Απέρριψε τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, επειδή –όπως λέει, θα προκαλούσε απρόβλεπτες συνέπειες στην Ευρωζώνη, την ίδια ώρα που
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Κομισιόν επιμένουν στο δίλημμα «μνημόνιο ή χρεοκοπία»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: