Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Φέργκιουσον: «Να μάθουμε από την Σίτι»

Φέργκιουσον: «Να μάθουμε από την Σίτι»
Την υπόθεση πως εάν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν περισσότερο προσεκτική στο τέλος των αγώνων της θα πανηγύριζε τον τίτλο στην Premier League, έκανε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μιλώντας στην «Sun». Ο Σκοτσέζος τεχνικός αναγνώρισε ταυτόχρονα τη σωστή αμυντική τακτική της Μάντσεστερ Σίτι που της δίνει πιθανότατα και το πρωτάθλημα.

«Ο Μαντσίνι έπαιξε με πέντε παίκτες στην άμυνα στο ματς με την Νιούκαστλ, πόνταρε στην ιταλική φιλοσοφία και τα κατάφερε. Ίσως και εμείς θα έπρεπε να έχουμε κάνει το ίδιο ορισμένες φορές» παραδέχθηκε και συνέχισε «Θα μπορούσαμε να έχουμε προσέξει περισσότερο στο ματς με την Έβερτον (4-4). Αν τα είχαμε καταφέρει εκεί πιθανότατα θα κάναμε διαφορετική κουβέντα τώρα».

Παρόλα αυτά ο Σερ Άλεξ υπεραμύνθηκε της επιθετικής φιλοσοφίας που χαρακτηρίζει τον τρόπο παιχνιδιού των «κόκκινων διαβόλων» και τους έχει χαρίσει πάρα πολλές διακρίσεις.

«Δεν είναι βέβαια στην νοοτροπία μας να παίζουμε αμυντικά για να «κλειδώσουμε» το αποτέλεσμα. Είναι στη φύση μας να αγωνιζόμαστε επιθετικά και να προσφέρουμε θέαμα. Άλλωστε αυτός είναι και ο τρόπος παιχνιδιού που έκανε την Γιουνάιτεντ διάσημη» τόνισε.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: