Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

«Στους καλύτερους της Ευρώπης ο Τουρέ»

«Στους καλύτερους της Ευρώπης ο Τουρέ»
Το εγκώμιο του Γιάγια Τουρέ έπλεξε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο Ιταλός τεχνικός παρομοίασε τον 28χρονο μέσο με τον Ρουντ Γκούλιτ και μάλιστα τον χαρακτήρισε ως έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Ευρώπης.

«Ο Γιαγιά είναι ένας φανταστικός παίκτης,γιατί τα διαθέτει όλα. Είναι δυνατός, γρήγορος, έχει καλή τεχνική και μπορεί να παίζει σε διαφορετικές θέσεις.Μοιάζει με τον Ρουντ Γκούλιτ, είναι παίκτης τέτοιου είδους. Αλλά δεν μπορεί να αγωνίζεται μόνος του, χρειάζεται άλλους δέκα παίκτες», δήλωσε ο Μαντσίνι και πρόσθεσε:

«Για να θεωρείσαι κορυφαίος πρέπει να μπορείς να σταθείς σε κάθε θέση και για αυτόν το λόγο πιστεύω πως ο Γιάγια είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη».

Εκτός από τα φυσικά προσόντα του Τουρέ, ο 47χρονος προπονητής των «πολιτών» αναφέρθηκε και στην εμπειρία του Ιβοριανού, ο οποίος έχει «σηκώσει» εφτά τρόπαια σε τρεις σεζόν με την Μπαρτσελόνα:

«Είναι φανερό πως έχει “κλάση”. Αν δεν είχε, δεν θα τον φέρναμε στην ομάδα. Επίσης, έχει μεγάλη εμπειρία εφόσον έχει παίξει στη “Μπάρτσα” και έχει τον… αέρα του νικητή. Φυσικά, πρόκειται και για ένα καλό παιδί και αυτό είναι πολύ σημαντικό».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: