Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

"Γιατί ρε Μπόλονι;"

Γιατί δείχνει επιμονή σε παίκτες που μοιάζουν εκτός φόρμας. Ποιο είναι το σκεπτικό του Ρουμάνου για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τα πλέι οφ, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό στους οπαδούς.
"Γιατί ρε Μπόλονι;"
Το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στα φετινά πλέι οφ, είναι ο συντηρητικός τρόπος παιχνιδιού που έχει επιλέξει ο Μπόλονι για την ομάδα του, αλλά και η επιλογή του να μην αλλάζει εύκολα παίκτες στην ενδεκάδα παρότι ορισμένοι μοιάζουν ντεφορμέ (η κουβέντα γίνεται κυρίως για τον Φωτάκη) και άλλοι αδυνατούν να ανταποκριθούν σε ρόλους που δεν είναι οι φυσικοί τους (Λίνο).
Γιατί όμως ο Λάσλο Μπόλονι έχει επιλέξει τη αυτή τη διαχείριση της ομάδας και του έμψυχου δυναμικού της στα πλέι οφ; Η ανάλυση που ακολουθεί επιχειρεί να δώσει όλες τις απαντήσεις.
Γιατί ο ΠΑΟΚ παίζει συντηρητικά: Όταν ο Μπόλονι ανέλαβε τον ΠΑΟΚ κουβαλούσε το προφίλ ενός επιθετικογενή προπονητή, το οποίο ενίσχυσε πολλές φορές στη διάρκεια της περιόδου. Γιατί, λοιπόν, εμφανίζει μία ομάδα τόσο σφιχτή αμυντικά, με μικρή έμφαση στη δημιουργία παιχνιδιού στα πλέι οφ; Γιατί ο ΠΑΟΚ αποφεύγει να πατήσει γκάζι και να αυξήσει το ρυθμό στους τελευταίους αγώνες;
Η απάντηση βρίσκεται στο πόρισμα του Ρουμάνου ότι οι βασικοί χαφ του ΠΑΟΚ, μετά από σχεδόν 50 επίσημα ματς μέσα στη σεζόν, δεν έχουν τα απαραίτητα τρεξίματα. Εκτιμά πώς αν το επιχειρήσει θα κινδυνέψει ο ΠΑΟΚ να μετατρέψει τα παιχνίδια σε γκραν γκινιόλ, όπως είχε συμβεί πρόσφατα στην Λιβαδειά με πολύ άσχημα αποτελέσματα για τον "Δικέφαλο".
Γιατί επιμένει σε συγκεκριμένους παίκτες: Από τη στιγμή που ο Μπόλονι εκτιμά πώς ορισμένοι παίκτες, ειδικά στα χαφ, δεν διανύουν την καλύτερη περίοδό τους, θα αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν τους αντικαθιστά; Η αλήθεια είναι πώς έχει σε μεγάλη εκτίμηση και τον Γκαρσία και τον Λάζαρ και τον Φωτάκη. Πιστεύει ότι ακόμη και χωρίς την απαραίτητη φρεσκάδα μπορούν να δημιουργήσουν σταθερές στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και με προσωπικές ενέργειές τους να χαρίσουν και νίκες.
Αυτή η σκέψη, σε συνδυασμό με την επιστροφή του Ίβιτς μετά από μακρύ διάστημα απουσίας έχουν κάνει τον 59χρονο κόουτς πολύ διστακτικό στο να επιχειρήσει να ανακατέψει την τράπουλα. Πιθανόν, όμως, να το πράξει τώρα που ο Σέρβος βρίσκει ρυθμό.
Ανάλογο σκεπτικό έχει και στην περίπτωση του Λίνο. Από τη στιγμή που αποτελεί συνειδητή επιλογή να χρησιμοποιεί τον Σταφυλίδη αριστερό μπακ, θεωρεί ότι με τον Λίνο διασφαλίζει ορισμένα πράγματα, με κυριότερο την αμυντική αξιοπιστία της ομάδας του. Ο Βραζιλιάνος του δίνει την σταθερότητα στην (έστω μέτρια) απόδοση που επιζητά από τους παίκτες του ο Ρουμάνος και όπως επισημαίνει, βοηθά τον Σταφυλίδη να είναι αποτελεσματικός αμυντικά. Κάτι τέτοιο, εκτιμά, ότι δεν θα συνέβαινε με άλλο παρτενέρ του πιτσιρικά.
Πηγή: olapaok.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: