Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Μπουφόν: «Θα αποσυρθώ, όταν…»

Μπουφόν: «Θα αποσυρθώ, όταν…»
Την ημέρα που δεν θα μπορεί να κληθεί στην εθνική Ιταλίας οριοθέτησε ως το σημείο που θα γραφτεί το τέλος της καριέρας του ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Επίσης, ο διεθνής τερματοφύλακας ευχαρίστησε τη διοίκηση της Γιουβέντους, αφού θεωρεί ότι στο Τορίνο γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά και έφτασε σε κορυφαίο επίπεδο.

«Είμαι 34 ετών και είναι πολλά για έναν ποδοσφαιριστή, όχι όμως για κάποιον με τα δικά μου χαρακτηριστικά και τον ρόλο που έχω μέσα στην ομάδα. Σκέφτομαι να αποσυρθώ, μόνο όταν δεν θα μπορώ να κληθώ στην εθνική ομάδα», ανέφερε αρχικά ο Μπουφόν, ο οποίος μετρά 113 συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας και σύντομα θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «μπιανκονέρι», αν και το τρέχων λήγει το 2013.

Στη συνέχεια, ο δεύτερος αρχηγός της ιταλικής ομάδας δήλωσε: «Βρίσκομαι στο Τορίνο εδώ και έντεκα χρόνια, το ένα τρίτο της ζωής μου. Οφείλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο που με έκανε τον ποδοσφαιριστή που είμαι σήμερα».

Ο Μπουφόν είχε μεταγραφεί στη Γιουβέντους το 2001 έναντι 40 εκατ. ευρώ από την Πάρμα, κατέληξε: «Περίμενα για αυτή τη στιγμή τα τελευταία έξι χρόνια. Αυτό το πρωτάθλημα είναι η αμοιβή μου για τις αποφάσεις που πήρα στο παρελθόν. Ήταν δύσκολο να παίζει στη δεύτερη κατηγορία, αλλά σήμερα αποδεικνύεται σωστή απόφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: