Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

30.000 Χ 500 = 15 ΕΚ. ΕΥΡΩ!!

Το πλάνο λαϊκής βάσης του Γιάννη Αλαφούζου είναι ένα δύσκολο και φιλόδοξο εγχείρημα αλλά αποτελεί τη μοναδική πρόταση για τη σωτηρία του τριφυλλιού και επομένως πρέπει να στηριχθεί από όλους.
30.000 Χ 500 = 15 ΕΚ. ΕΥΡΩ
Γράφει ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης.
Στον Παναθηναϊκό επιτέλους κινείται κάτι και το Σωματείο Φίλων του ΠΑΟ που δημιούργησε ο Γιάννης Αλαφούζος αποτελεί μια προοπτική για το μέλλον. Σίγουρα στους καιρούς που ζούμε, το πλάνο της λαϊκής βάσης είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη, ωστόσο μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού στην προσπάθεια να σωθεί η ομάδα.
Ο κ. Αλαφούζος είπε ότι υπάρχουν 1 εκ. 700 χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού και θα συμπλήρωνα σε αυτό: 30 χιλιάδες φίλαθλοι να δώσουν από 500 ευρώ ο καθένας για να γίνουν μέλη του Σωματείου, τότε θα συγκεντρωθούν 15 εκ. ευρώ! Ναι, μπορεί να πετύχει το πλάνο και υπάρχουν κίνητρα. Πέρα από τη σωτηρία της ομάδας, ο φίλαθλος θα εκλέγει ο ίδιος τη διοίκηση και φαντάζομαι ότι θα έχει εξασφαλισμένο και το εισιτήριο διαρκείας του με τα 500 ευρώ που θα έχει δώσει.
Στην εποχή της πολυμετοχικότητας ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τα 30 χιλιάδες στα διαρκείας, τώρα σε αυτό το κάλεσμα για τη σωτηρία της ομάδας δεν μπορεί να ξεπεραστεί αυτό το νούμερο; Πιστεύω πως ναι και πρέπει να πετύχει το πλάνο της λαϊκής βάσης για να υπάρχει αύριο στον Παναθηναϊκό. Και κυρίως να στηριχθεί από όλους.
Το παράδειγμα της Σάλκε μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τον Παναθηναϊκό σε αυτή την αλλαγή σελίδας στην ΠΑΕ με την μετατροπή της σε εταιρεία λαϊκής βάσης, δηλαδή οι μετοχές στον κόσμο.
Επειδή θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο μήνες για να προχωρήσει το εγχείρημα και χρόνος δεν υπάρχει για την ομάδα, ο Γιάννης Αλαφούζος βγαίνει μπροστά από τώρα και την Τρίτη θα ορίσει προσωρινή διοίκηση με βασικούς στόχους την αποφυγή της χρεοκοπίας και τη συμμετοχή του τριφυλλιού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα σεζόν.
Ο πρώτος στόχος είναι εφικτός, ο δεύτερος δύσκολος! Σε πρώτη φάση έχουν συγκεντρωθεί 3 εκ. ευρώ και θα χρειαστούν 4,2 εκ. ευρώ μέχρι τα τέλη Μαίου (λογικά θα βρεθούν) για να περάσει ο Παναθηναϊκός στο επόμενο και τελευταίο στάδιο της αδειοδότησης τον Ιούνιο. Τα δύσκολα θα είναι εκεί, καθώς η ΠΑΕ θα πρέπει να πληρώσει και να διακανονίσει οφειλές ύψους 15 εκ. ευρώ. Πρακτικά θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλα 5 εκ. ευρώ για να πάρει την άδεια.
Η ουσία είναι ότι η πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου είναι η μοναδική που υπάρχει στο τραπέζι για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού και αξίζει να στηριχθεί από όλους για να πετύχει.
Πηγή: prasinanea.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: