Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Τεσσάρα αλλά σε... λάθος ματς!!

Η Λίβερπουλ διέλυσε την Τσέλσι 4-1 στο «Άνφιλντ», όμως το έκανε σε... λάθος ματς λίγες ημέρες μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Οριστικά 6η η Τσέλσι, ανέβηκαν... 8οι οι «κόκκινοι».
Τεσσάρα αλλά σε... λάθος ματς
Λίγες ημέρες μετά τον τελικό του Κυπέλλου Λίβερπουλ και Τσέλσι αναμετρήθηκαν στο «Άνφιλντ», αυτή η φορά σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι για την Πρέμιερ Λιγκ, με τους κόκκινους να παίρνουν την άτυπη ρεβάνς και να διαλύουν τους Λονδρέζους 4-1.
Ο Ντι Ματέο αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του με πολλούς αναπληρωματικούς και τελικά το πλήρωσε με μία βαριά ήττα, που όμως δεν σημαίνει τίποτα. Οι παίκτες του Νταλγκλίς κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και έφτασαν δίκαια στη νίκη με σκοπό να ανέβουν στην βαθμολογία και να μην τερματίσουν στην 9η θέση, που είναι η χαμηλότερη από τη σεζόν 1953-54, όταν η Λίβερπουλ είχε βγει 22η και είχε υποβιβαστεί.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και να χάνουν την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο 8', όταν ο Σουάρες έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 17' οι μπλε έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν μετά από κόρνερ του Μαλουντά, ο Ιβάνοβιτς έκανε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ρέινα! Λίγο μετά, όμως, ο Σουάρες έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια από δεξιά, πέρασε τον Μπέρτραν, έσκασε εκπληκτική ντρίμπλα στον Τέρι και ο Εσιέν ανέλαβε την υπόλοιπη δουλειά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά το γύρισμα του Ουρουγουανού για το 1-0 στο 19'!
Ο Τέρι αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν στο «Άνφιλντ» και στο 25' γλίστρησε, δίνοντας την ευκαιρία στον Χέντερσον να βγει μόνος απέναντι στον Τέρνμπουλ μετά από πάσα του Μάξι και το 2-0 ήταν γεγονός. Λίγο μετά η τραγική βραδιά για την Τσέλσι συνεχίστηκε, όταν μετά από κόρνερ ο Κάρολ πήρε την μπάλα και ο Άγκερ, που αγωνίστηκε σε ρόλο αριστερού μπακ, από κοντά έκανε και το 3-0! Στο 32' οι κόκκινοι έχασαν ακόμη μία ευκαιρία, όταν ο Μάξι πήρε την μπάλα από τον Σουάρες και προσπάθησε να σκοράρει από δύσκολη γωνία, όμως ο Τέρνμπουλ έβγαλε σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σημάδια ζωής στο 35', όταν ο Τόρες έκανε ωραία προσπάθεια, όμως το σουτ του από πολύ δύσκολη γωνία τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ρέινα, με τον Ντάουνινγκ να έχει το πρώτο δοκάρι στο παιχνίδι για την Λίβερπουλ με μακρινό σουτ στο 41'.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ιβάνοβιτς χτύπησε τον Κάρολ εντός περιοχής - είναι ξεκάθαρο ότι δεν πήγαινε για την μπάλα - ο Φριντ έδωσε το πέναλτι, όμως ο Ντάουνιγκ έστειλε αυτή τη φορά την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τέρνμπουλ! Αυτό ήταν το 5 χαμένο πέναλτι στη σεζόν για την Λίβερπουλ σε 6 εκτελέσεις, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, και το 33ο δοκάρι!
Η επανάληψη ξεκίνησε με τους Λονδρέζουν να μειώνουν σε 3-1 με τον Ραμίρες στο 50' μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαλουντά, όμως δεν μπήκαν ποτέ στο παιχνίδι. Στο 61' ακόμη ένα αμυντικό λάθος, αυτή τη φορά του Τέρνμπουλ, έδωσε την ευκαιρία στον Σέλβεϊ να σκοράρει με σουτ από τα 30 μέτρα και να πετύχει το πρώτο του γκολ με την Λίβερπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ! Αυτό ήταν μόλις το γκολ νούμερο 24 στο «Άνφιλντ» φέτος, με τους κόκκινους να ισοφαρίζουν την χειρότερή τους επίδοση ever από τη σεζόν 1903-04, όταν είχαν 24 γκολ σε 17 παιχνίδια... Ο ρυθμός μετά το γκολ μπορεί να έπεσε, όμως οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και οι παίκτες του Ντι Ματέο προσπαθούσαν να ισορροπήσουν κάπως το παιχνίδι και να ψάξουν το γκολ.
Οι σημαντικότερες ευκαιρίες μέχρι το τέλος ήταν η κεφαλιά του Λουκάκου στο 72' από κοντά, με τον Ρέινα να βγάζει δύσκολα και να κρατάει το 4-1, ένα σουτ του Σουάρες στις καθυστερήσεις, που πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε λίγο μετά και η κεφαλιά του Άγκερ. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρσης η αλλαγή στο 84', όταν ο Κάουτ πήρε τη θέση του Μάξι, με τον Αργεντίνο να αποχαιρετά το κοινό του «Άνφιλντ» μετά από συνολικά 71 παιχνίδια και 17 γκολ... Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Λίβερπουλ να κάνει την 4η σερί της νίκη επί της Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ, τους μπλε να μένουν οριστικά στην 6η θέση και τους κόκκινους να ανεβαίνουν στην 8η.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: