Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Με… άρωμα εξ Ιβηρίας!

Με… άρωμα εξ Ιβηρίας!
Ένας Πορτογάλος έφυγε, αλλά η εμπνεύσεις των Ιβήρων δεν λείπουν από την Τσέλσι! Οι «μπλε» του Λονδίνου, στο πρώτο τους ματς μετά την απόλυση του Βίλας – Μπόας, χρειάστηκαν τα γκολ των Μάτα και Μεϊρέλες για το 2-0 επί της Μπέρμιγχαμ στο «Σεντ Άντριους», με το οποίο προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας!

Α’ ημίχρονο:

Ένα ημίχρονο, στο οποίο το μοναδικό που «ζωντάνεψε» τους οπαδούς στο «Σεντ Άντριους» ήταν ο τραυματισμός του Νίκολα Ζίγκιτς στο κεφάλι! Ο Σέρβος επιθετικός της Μπέρμιγχαμ συγκρούστηκε με τον Νταβίντ Λουίζ χρειάστηκε να κάνει στα γρήγορα δυο ράμματα δίπλα από το αριστερό φρύδι για να συνεχίσει στο ματς. Ο Χουάν Μάτα στο πρώτο δίλεπτο απέτυχε να βάλει την Τσέλσι μπροστά στο σκορ όταν βρέθηκε απέναντι από τον Ντόιλ, αλλά σούταρε πάνω του, ενώ ο Πετρ Τσεχ χρειάστηκε να επέμβει μόλις μια φορά σε κεφαλιά του Ζίγκιτς.

Β’ ημίχρονο:

Όπως αποδείχτηκε, το γκολ και η αγωνιστική αναγέννηση της Τσέλσι ήταν απλά θέμα χρόνου. Έτσι, στο 51ο λεπτό, ο Χουάν Μάτα έπειτα από φάση διαρκείας σούταρε με το αριστερό και άνοιξε το σκορ για τους «μπλε» του Λονδίνου, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, ο Ραούλ Μεϊρέλες με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Ντι Ματέο και ουσιαστικά «κλείδωσε» και την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας. Είκοσι λεπτά πριν το φινάλε ο Μάτα αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Τόρες, αλλά μικρή η απώλεια μπροστά στο «εισιτήριο» της επόμενης φάσης του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.


Μπέρμιγχαμ: Ντόιλ, Πάμπλο, Σπέκτορ, Ντέιβις, Εντό (72’ Κινγκ), Ματς, Γκομίς, Έλιοτ, Ρέντμοντ, Ρούνεϊ (59’ Μπερκ), Ζίγκιτς

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Μπέρτραντ, Ραμίρες (75’ Λάμπαρντ), Μίκελ, Μεϊρέλες, Τόρες, Μάτα (89’ Εσιέν), Καλού (59’ Στάριτζ)


Πηγή: England 365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: