Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

"Δικά μου τα λεφτά!"

Από το αραβικό fund που εκπροσωπεί ο Βλάσης Τσάκας είναι τα 15 εκ. ευρώ που έχει στη διάθεσή της ουκρανική τράπεζα, με στόχο να δεσμευτούν υπέρ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός!
"Δικά μου τα λεφτά!"
Αυτό αποκάλυψε πριν από λίγη ώρα ο ίδιος ο Β. Τσάκας, συμπληρώνοντας πως η κυπριακή εταιρεία χρησιμοποιήθηκε γιατί δεν ήθελε η πλευρά του Άραβα επενδυτή να γίνει γνωστό το όνομά του, μέχρι να αλλάξουν χέρια οι μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Παράλληλα, σχολίασε πως η πλευρά του επενδυτή θέλει να συμμετάσχουν και οι παλιοί μέτοχοι στην επόμενη αύξηση του Μ.Κ. της "πράσινης" ΠΑΕ, ενώ ξεκαθάρισε πως: "Η ουκρανική τράπεζα είναι η διαμεσολαβήτρια".
Οι δηλώσεις του Βλάση Τσάκα στον Sentra 103,3:
Για τα έγγραφα της Τράπεζας Πειραιώς:
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η τράπεζα το αξιολογούν και πιστεύω ότι εντός της ημέρας θα έχουμε τις τελικές εκτιμήσεις. Τα λεφτά θα μπουν στην ΠΑΕ κάτω από τους όρους του commitment. Θα γίνει ότι αποφασίσουν στις 9 του μήνα. Διαθέτουμε τα 15 εκ. για την αύξηση.»
Για το αν θέλουν τους παλαιούς μετόχους στο «πλευρό» τους:
Επιθυμούμε οι πιο παλαιοί μέτοχοι να κάνουν την αύξηση τους και να μείνουν στην ομάδα, για να είμαστε ισχυροί. Αν εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους τα υπόλοιπα χρήματα θα μπουν στην ομάδα μέσω χορηγιών.
Για τον λόγο που χρησιμοποιήθηκε κυπριακή τράπεζα για να κατατεθούν τα έγγραφα:
Χρησιμοποιήσαμε κυπριακή εταιρεία για να μην διαρρεύσει το όνομα του επενδυτή. Δεν θέλουμε να διαφημιστούμε. Πρόκειται για Άραβα. Επειδή πρόκειται για μεγάλο όνομα θέλαμε να κρατήσουμε την ανωνυμία. Σε αυτή τη φάση απευθυνθήκαμε επισήμως και τραπεζικώς στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Όταν αυτά γίνουν acceptable, τότε θα μιλήσουμε και με τον κ. Βαρδινογιάννη, να δώσουν τα χέρια και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα.
Για την διαδικασία που έχει χρησιμοποιηθεί:
Η διαδικασία είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Υπάρχει μία ανοιχτή πόρτα και οποιαδήποτε λεπτομέρεια προκύψει μπορεί να συζητηθεί.
Για τον λόγο που χρησιμοποιήθηκε ουκρανική τράπεζα:
Θα πω εγώ το σύστημα επικοινωνίας των δύο πλευρών; Είναι τυπικό το θέμα. Εμένα με ενδιέφερε να μου πει η Πειραιώς ότι έφτασε ένα χαρτί όπως το είχαμε παραγγείλει από την τράπεζα μας.
Για την γενική συνέλευση της ΠΑΕ σε συνδυασμό με την ΑΜΚ που θα προκυρηθεί:
Διαβάζω ότι προετοιμάζονται και ειλικρινά χαίρομαι. Από την Παρασκευή και μετά να δείξουμε όλοι το ενδιαφέρον μας και να πάμε όλοι μαζί για έναν Παναθηναϊκό μεγάλο. Μακάρι να είναι στο σχήμα και ο κ. Αλαφούζος. Και ο κ. Βγενόπουλος, που είναι μεγαλομέτοχος. Προ Θεού βεβαίως και θέλουμε.
Για το deal:
Μιλάμε για ένα deal εν εξελίξει. Αυτό έχουμε κάνει. Όταν λέω σε εσένα ότι εδώ είναι τα 15 για να τα πάρεις. Αναφέρομαι στην μεταβίβαση των μετοχών και τη συμμετοχή μας στο ποσοστό που θα πάρουμε στην ΑΜΚ. Είναι τόσο απλό.
Για το αν θα δώσει το «παρών» στην γενική συνέλευση:
Πώς να δώσω «παρών»; Δεν είμαι ακόμα μεγαλομέτοχος (σ.σ εννοεί την πλευρά που εκπροσωπεί). Δεν προλαβαίνουμε. Δεν θα είμαστε εμείς σαν μεγαλομέτοχοι, αλλά πιστεύω ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη θα εκπροσωπηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: