Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

"Πέταξαν" στους 8 οι αετοί!

Η Ζενίτ πήγε στο "Ντα Λουζ" για να διαφυλάξει το 3-2 του πρώτου αγώνα, αλλά η Μπενφίκα ήταν αποφασισμένη και με γκολ των Μάξι Περέιρα και Νέλσον Ολιβέιρα νίκησε 2-0 τους Ρώσους και προκρίθηκε στους 8 του Champions League!
"Πέταξαν" στους 8 οι αετοί! (ΒΙΝΤΕΟ)
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν πάρα πολύ κακό με τις δύο ομάδες να μην πατούν καν την αντίπαλη περιοχή. Η Μπενφίκα είχε μεν τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Ζενίτ.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 14ο λεπτό για την Μπενφίκα με τον Γκαϊτάν να κάνει την μπαλιά τον Σέζαρ να σουτάρει από την μικρή περιοχή αλλά ο Μαλαφέεφ, είπε όχι.
Στο 20ο λεπτό η μπαλιά του Περέιρα πέρασε απ' όλους ενώ στο 26' η Μπενφίκα κέρδισε φάουλ σε καλή θέση από τα δεξιά ο Γκαρσία το εκτέλεσε πλασαριστά αλλά το σουτ του Λουιζάο από το ύψος του πέναλτι κόντραρε σε σώματα.
Τελικά, στο 45` ο Σέζαρ έκανε την μπαλιά και ο Βιτσέλ πλάσαρε από δεξιά με Μαλαφέεφ να αποκρούει ασταθώς. Στη συνέχεια Βιτσέλ τροφοδότησε τον Περέιρα που έκανε το 1-0 από το ύψος του πέναλτι.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Καρντόσο έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνά εκατοστά άουτ.
Το σκηνικό του αγώνα άλλαξε άρδην στην επανάληψη, με τη Ζενίτ να προσπαθεί να πιέσει και την Μπενφίκα να ψάχνει τις κόντρες.
Σε μία από αυτές στο 60ο λεπτό, ο Καρντόσο έκανε το σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα, ενώ στο 70' ο φορ της Μπενφίκα έφυγε στην πλάτη της Ρώσικης άμυνας, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ.
Στο 75ο λεπτό ο Μαλαφέεφ απέκρουσε όμορφα το σουτ του Καρντόσο από το ύψος της περιοχής, ενώ από εκεί και πέρα η Ζενίτ δεν έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσεις την πρόκριση, αντίθετα η Μπενφίκα στο 90+3' κατάφερε να κάνει το τελικό 2-0 με τον Ολιβέιρα, ο οποίος πλάσαρε τον Μαλαφέεφ από κοντά, μετάμαπό κάθετη μπαλιά του Σέζαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: