Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Άγγιξε το θαύμα, αλλά...

Το 3-0 του "Εμιρέιτς", που διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο, έκανε την Άρσεναλ να πιστέψει στο θαύμα και στην ανατροπή του 4-0 στο "Σαν Σίρο", αλλά η Μίλαν άντεξε και τελικά πήρε την πρόκριση στους "8" του Champions League!
Άγγιξε το θαύμα, αλλά... (ΒΙΝΤΕΟ)
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Βενγκέρ που μόλις στο 7ο λεπτό πήρε κεφάλι στο σκορ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κονσιελνί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών της Άρσεναλ που τρία λεπτά μετά απείλησαν με σουτ του Φαν Πέρσι από πλάγια θέση που έδιωξε ο Αμπιάτι με τα πόδια. Η πίεση της Άρσεναλ συνεχίστηκε και αφού στο 16' Ροζίτσκι και Φαν Πέρσι σπατάλησαν ένα δώρο της άμυνας των «ροσονέρι» τρία λεπτά μετά ο Ολλανδός έκανε το σουτ με τον Αμπιάτι να διώχνει εκπληκτικά.
Τελικά το 2-0 ήρθε στο 25' όταν ένα αστείο διώξιμο της άμυνας την Μίλαν έστειλε την μπάλα πάνω στον Ροζίτσκι που από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα η Μίλαν κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό του αγώνα αλλά στο 42' ο Τσάμπερλεϊν έφυγε στην κόντρα, ο Μεσμπά τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Ο Φαν Πέρσι δεν αστόχησε και έκανε το 3-0. Λίγο πριν λήξει το ημίχρονο η Μίλαν είχε την ευκαιρία να κόψει τα φτερά των γηπεδούχων αλλά ο Ελ Σαραουί, μόνος του με τον Σέζνι, πλάσαρε άουτ.
Πολύ καλός ο ρυθμός και στο δεύτερο μέρος με την Μίλαν να απειλεί στο 54' με τον Ίμπρα και έξι λεπτά μετά τους «κανονιέρηδες» να αγγίζουν το 4-0. Ο Ζερβίνιο έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει σε πόδι αμυντικού και να αλλάζει πορεία. Ο Αμπιάτι έδιωξε δύσκολα με τα πόδια και ο Φαν Πέρσι εξ επαφής πλάσαρε πάνω στον γκολκίπερ της Μίλαν. Στο 64' ο Σέζνι δώρισε την μπάλα στο Ιμπραΐμοβιτς αλλά αυτός σούταρε άουτ. Η Μίλαν συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στο 69' ο Ελ Σαραουί έκανε εντυπωσιακή κούρσα αλλά δεν μπόρεσε με σουτ να νικήσει τον Σέζνι. Εννέα λεπτά μετά ο Νοτσερίνο «κατάφερε» από το μισό μέτρο να πλασάρει πάνω στον Σέζνι. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε πολύ με την Άρσεναλ να έχει παραδώσει πνεύμα και τους Ιταλούς να προσπαθούν να ροκανίσουν τον χρόνο με το 3-0 τελικά να μην αλλάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: