Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο φόβος για τον καρκίνο σκοτώνει!!

Ο φόβος για τον καρκίνο σκοτώνει!
Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο διότι φοβούνται είτε αρνούνται να παραδεχθούν τα συμπτώματα που προδίδουν τα αρχικά στάδια του καρκίνου.

Αυτό υποστηρίζουν ειδικοί μελετητές και ιατροί μετά από έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, τα αποτελέσματα της οποίας είναι συγκλονιστικά.

Με συνολικό δείγμα 2.000 συμμετεχόντων, το 40% παραδέχθηκε ότι ίσως να απέφευγαν να υποβληθούν στις απαιτούμενες εξετάσεις διότι θα φοβούνται τα αποτελέσματα τους.

Κάτι που όμως οι ιατροί σε όλο τον κόσμο ξεκαθαρίζουν ότι πρόκειται ένα από τα σημαντικότερα σημεία στη μάχη κατά της επάρατης νόσου είναι η έγκαιρη ανακάλυψη της ασθένειας.

Μάλιστα, ως συνέχεια της μελέτης αυτής, οι ειδικοί μετέφεραν τα αποτελέσματα της σε δεδομένα που υπάρχουν από αντίστοιχες έρευνες σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, και έφτασαν σε ένα αποτέλεσμα που ενισχύει την θέση των ιατρών.

Τουλάχιστον 11.500 θάνατοι θα είχαν αποφευχθεί!

«Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν πόσο μεγάλη σημασία θα πρέπει να δίδεται σε συμπτώματα που ίσως να προδίδουν αρχικά στάδια της νόσου», υποστηρίζει ο καθηγητής, Πίτερ Τζόνσον.

«Εάν οι ασθενείς αντιληφθούν την ασθένεια στα αρχικά της στάδια, πριν προλάβει να εξαπλωθεί σε άλλα όργανα είναι περισσότερο πιθανό η θεραπεία να είναι επιτυχημένη. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία σε συμπτώματα της ασθένειας», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: