Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Αρσεναλ και Τσέλσι μονομαχούν κυνηγώντας τη Γιουνάιτεντ

Η 19η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ κλείνει με το καυτό λονδρέζικο ντέρμπι (27/12, 22.00) ανάμεσα στη φιλόδοξη Αρσεναλ και την πρωταθλήτρια Τσέλσι στο «Emirates» της αγγλικής πρωτεύουσας. Με φόντο τα «λευκά» εφετινά Χριστούγεννα οι δύο αντίπαλες ομάδες γνωρίζουν ότι οποιοδήποτε άλλο δώρο πέρα από τη νίκη δεν θα είναι αρκετό για να τους επιτρέψει να πλησιάσουν την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε 2-0 της Σάντερλαντ χάρη σε ισάριθμα γκολ του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και έφτασε τους 37 βαθμούς.
Η Αρσεναλ, η οποία στο προηγούμενο ματς της ηττήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ελπίζει με νίκη επί της Τσέλσι αφενός να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στους δύο βαθμούς και αφετέρου να αποδείξει ότι μπορεί να κερδίζει στα ντέρμπι. Από την άλλη πλευρά η νταμπλούχος Τσέλσι αγνοεί τη νίκη στα πέντε τελευταία ματς της και έχει μείνει στους 31 βαθμούς.
Εκμεταλλευόμενη τα αναγκαστικά... ρεπό των αντιπάλων της, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη Βρετανία, η Μάντσεστερ Σίτι αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση με 35 βαθμούς έπειτα από την εκτός έδρας νίκη της (3-1) επί της Νιούκαστλ, ωστόσο έχει δύο ματς παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες της κορυφής. Σημαντική νίκη πανηγύρισε και η Τότεναμ, η οποία μολονότι αγωνίστηκε από το 27’ με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ζερμέν Ντεφόου, επικράτησε 2-1 στο Μπέρμιγχαμ της Αστον Βίλα!
Το σερί των συνεχόμενων αγώνων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, συνεχίζεται με την 20ή αγωνιστική, της οποίας η αυλαία ανοίγει την Τρίτη (28/12) με τα ματς Μάντσεστερ Σίτι – Αστον Βίλα, Τότεναμ – Νιούκαστλ και Μπέρμιγχαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ την Τετάρτη (29/12) ξεχωρίζουν τα ματς Τσέλσι – Μπόλτον, Γουίγκαν – Αρσεναλ και Λίβερπουλ – Γουλβς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: