Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Θέλει τον Φορτούνη η Γιουβέντους!

Πρόταση για την απόκτηση του Κώστα Φορτούνη έκανε στον Αστέρα Τρίπολης η Γιουβέντους. Η "βέκια σινιόρα" επιθυμεί ν' αποκτήσει δανεικό τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό, ο οποίος είναι και στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού. Μπάκος: "Δεν μπαίνουμε σε πλειστηριασμούς για τον Φορτούνη". Οι εμφανίσεις του Φορτούνη με την Ελπίδων και τον Αστέρα Τρίπολης, σε συνδυασμό με το ωραίο γκολ που είχε σημειώσει στο ντεμπούτο του στη Super League στο ματς με την ΑΕΚ, ανέβασαν τις... μετοχές του Φορτούνη. Οι ομάδες που θέλησαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους ήταν πολλές και δεν ήταν μόνο από την Ελλάδα.

Μπορεί αυτές τις ημέρες να έρχεται στο προσκήνιο η επιθυμία του Ολυμπιακού να εντάξει τον Φορτούνη στο δυναμικό του, ωστόσο, σύμφωνα με το arcadia-sports μία από τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν κάνοντας συγκεκριμένη πρόταση για τον νεαρό μεσοεπιθετικό, ήταν η Γιουβέντους, η οποία ήθελε να αποκτήσει τον Φορτούνη δανεικό για έναν χρόνο με οψιόν αγοράς. Σκοπός της ''βέκια σινιόρα'' ήταν να πάρει και να ''χτίσει'' από την αρχή τον 18χρονο παίκτη έτσι ώστε στο άμεσο μέλλον να ήταν έτοιμος για την πρώτη ομάδα. Ωστόσο, η διοίκηση του Αστέρα δεν έμεινε ικανοποιημένης από την πρόταση του εκπροσώπου της ιταλικής ομάδας και έτσι δεν επήλθε η συμφωνία.

Η Γιουβέντους, πάντως, ακολουθεί τη συγκεκριμένη πολιτική με αρκετούς νεαρούς παίκτες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Δανού, Φρεντερίκ Σόρενσεν (γεννημένος το 1992 όπως και ο Φορτούνης), τον οποίο απέκτησε δανεικό για ένα χρόνο από την Λιούνγκμπι. Ο Σόρενσεν πήγε το καλοκαίρι στο Τορίνο και η προσαρμογή του ήταν τόσο γρήγορη που πήρε αμέσως χρόνο συμμετοχής σε ματς της Serie A.

Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, είναι δεδομένο ότι ο Φορτούνης είναι ένας από τους παίκτες που οι άνθρωποι των ερυθρόλευκων παρακολουθούν εδώ και καιρό, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση.

Η στάση του Αστέρα Τρίπολης σε όλες αυτά τα ρεπορτάζ για τον Φορτούνη εκφράστηκε μέσα από δηλώσεις του ενός εκ των ιδιοκτητών της ομάδας, Δημήτρη Μπάκου, ο οποίος τόνισε ότι "η ομάδα της Αρκαδίας δε θέλει να μπει σε πλειστηριασμούς για τον Φορτούνη. Πρέπει πρώτα ο παίκτης να δείξει τα προσόντα του και μετά να γίνουν τέτοιες συζητήσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: