Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ανοίγει η πόρτα της εξόδου

Στην εκκαθάριση του ρόστερ της ΑΕΚ αναμένεται να προχωρήσει εντός της εβδομάδας ο Μανόλο Χιμένεθ, με σκοπό να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο μεταγραφικό κομμάτι. Τα ανταλλάγματα θα μετρήσουν στην περίπτωση Μανιάτη. Πιέζει ο χρόνος για Τζεμπούρ, Μπλάνκο.

Ποιοι φεύγουν

Τους ποδοσφαιριστές που δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του αναμένεται να αποδεσμεύσει με την επιστροφή τους στις προπονήσεις την Τετάρτη ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός παίρνει «σκούπα» ώστε να καθαρίσει το ρόστερ της «Ένωσης» και να δει από πού θα αρχίσουν οι προσθήκες. Οι Εντερ, Κλαούντιο Νταντόμο και Χρήστος Πατσατζόγλου είναι οι πρώτοι που θα περάσουν την πόρτα της εξόδου, τη στιγμή που γίνονται προσπάθειες να βρεθεί τρόπος να λυθεί το συμβόλαιο του Γκερέιρο. Η περίπτωση του Βραζιλιάνου είναι αρκετά δύσκολη λόγω της μεγάλης αποζημίωσης που πρέπει να καταβληθεί στον παίκτη, ο οποίος λαμβάνει 590.000 ετησίως. Αναφορικά με την περίπτωση του Νασούτι, ο οποίος δεν φαίνεται να χαίρει της εμπιστοσύνης του Χιμένεθ, είναι πολύ πιθανό να παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι, όταν και λήγει ο δανεισμός του από τη Ρίβερ Πλέιτ.

Ποιοι έρχονται

Δύο παίκτες στα άκρα της αμυντικής γραμμής, ένα «οκτάρι» και έναν αμυντικό είχε ζητήσει ο Χιμένεθ κι όπως όλα δείχνουν θα ικανοποιηθούν τα… αιτήματά του. Για την άμυνα η «Ένωση» έχει μπει δυνατά στο κόλπο για Μανιάτη, για τον οποίο προσφέρονται εκτός από χρήματα και δανεικοί ποδοσφαιριστές, ενώ πολύ καλή είναι η γνώμη του Ισπανού προπονητή και για τον Κάλα, ο οποίος ικανοποιεί για τη θέση του στόπερ. Ανάλογα με την εξέλιξη των δύο αυτών περιπτώσεων θα κινηθούν στον «Δικέφαλο» και για τους υπόλοιπους στόχους τους.

Ποιοι μένουν-δεν μένουν

Το γεγονός ότι από το Σάββατο Μπλάνκο και Τζεμπούρ θα έχουν το δικαίωμα να διαπραγματευθούν με όποια ομάδα θέλουν «καίει» την ΑΕΚ. Οι δύο ποδοσφαιριστές παίζουν με το χρόνο ώστε να πετύχουν όσο το δυνατόν καλύτερη συμφωνία, αν και στην «Ένωση» κάνουν προσπάθειες για να τους κρατήσουν. Η διαφορά στο οικονομικό με τον Ίσμαελ Μπλάνκο έχει μειωθεί αισθητά και είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές λίγο πάνω από τα 600.000 ευρώ, αφού η επιθυμία του Αργεντινού είναι να παραμείνει στην ομάδα. Αν δεν τα βρουν βέβαια, ο πρώτος σκόρερ της «Ένωσης» δεν αποκλείεται να παραμείνει στην Ελλάδα, αφού προτεραιότητά του είναι η Αθήνα, μετά η Ελλάδα (έχει ακουστεί για ΠΑΟΚ) και μετά να φύγει στο εξωτερικό. Δεδομένο είναι το ενδιαφέρον της Νυρεμβέργης, με τους Γερμανούς να είναι διατεθειμένοι να του προσφέρουν 550.000 ευρώ ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: